Έρευνα: Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να συναναστρέφονται με ομοεθνείς τους στις διακοπές

01 Aug 2019, 16:08 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Έρευνα: Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να συναναστρέφονται με ομοεθνείς τους στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι περισσότερες εθνικότητες τουριστών προτιμούν να συναναστρέφονται ομοεθνείς τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, οπως αποκαλύπτει έρευνα της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Agoda.

Πάνω από ένας στους 5 Ιάπωνες και Αυστραλούς θα προτιμούσαν να συναναστραφούν ομοεθνείς τους στις διακοπές παρά ταξιδιώτες άλλων εθνικοτήτων, και το ίδιο ισχύει για 7 στους 11 χώρες τις οποίες διερεύνησε η έρευνα Agoda Favorite Nationalities to Encounter. 

Οι 6 χώρες των οποίων οι ταξιδιώτες θα προτιμούσαν ομοεθνείς τους για συναναστροφή στις διακοπές είναι η Ιαπωνία (22%), η Αυστραλία (21%), η Ταϋλάνδη (19%), η Κίνα (18%), η Σαουδική Αραβία (17%) και το Ην. Βασίλειο (16%).

Οι ταξιδιώτες από την Ινδονησία έχουν ποσοστό μόλις 7% και από τα ΗΑΕ 10%.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες είναι η μοναδική εθνικότητα που όλοι οι ταξιδιώτες θα επιθυμούσαν να συναναστραφούν στις διακοπές.

Παρά το Brexit οι Βρετανοί προτιμούν να συναντούν ευρωπαίους ταξιδιώτες (45%), και ακολουθούν οι Κινέζοι, οι Αυσταλοί και οι Αμερικανοί.

Οι Ασιάτες τείνουν να συναναστρέφονται άλλους Ασιάτες, με 5 στις 6 ασιατικές αγορές να προτιμούν τη συναναστροφή με Γιαπωνέζους.

Οι ταξιδιώτες και από τις 11 χώρες που διερευνήθηκαν προτιμούν τη συναναστροφή με ανθρώπους από τη Δύση, ενώ όλες οι χώρες τοποθετούν την Ευρώπη στη λίστα με τις πρώτες τρεις πιο επιθυμητές εθνικότητες στις διακοπές.

H έρευνα διενεργήθηκε από την YouGov για λογαριασμό της Agoda τον Ιούνιο του 2019 σε δείγμα 13.376 ενηλίκων.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα