Τουρισμός: Μεγάλες εκπτώσεις στα πακέτα (και για Ελλάδα) για τους Βρετανούς τουρίστες

11 Jun 2019, 11:27 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Μεγάλες εκπτώσεις στα πακέτα (και για Ελλάδα) για τους Βρετανούς τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγαλύτερες εκπτώσεις από τις περυσινές προσφέρονται στα πακέτα διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς στη βρετανική αγορά αυτό το καλοκαίρι, βάσει των τιμών που καταγράφηκαν σε 10 προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα, κατά την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 19 Μαϊου, σύμφωνα με έρευνα της Holiday Hypermarket.

Οι εκπτώσεις σε 10 δημοφιλείς προορισμούς είναι τουλάχιστον κατά 15% μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα περυσινά τους επίπεδα, με πρωταθλητή το Μαυροβούνιο όπου ο μέσος όρος έκπτωσης συγκριτικά με πέρυσι φθάνει το 59%.

Στην Ελλάδα, οι τιμές των πακέτων που προσφέρονται στη Βρετανία έχουν μέσο όσο έκπτωσης 21%, ενώ οι προορισμοί εκτός ευρωζώνης παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση τιμών. 

Έτσι, η ετήσια αύξηση στις εκπτώσεις, κατά μέσο όρο, που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση κόστους από την πρώτη τιμή του πακέτου, είναι η ακόλουθη, ανά προορισμό...

Μαυροβούνιο +59% (έναντι του μέσου όρου έκπτωσης το καλοκαίρι του 2018)

Τυνησία +43%

Βουλγαρία +34%

Ισπανία & νησιά +29%

Αίγυπτος +26%

Κροατία +23%

Πορτογαλία +22%

Ελλάδα +21%

Κύπρος +19%

Τουρκία +17%

Ο εκπρόσωπος της Holiday Hypermarket, Craig Duncan, δήλωσε ότι η έρευνα σε δεδομένα εκπτώσεων καλύπτουν πολλούς μεγάλους τουρ οπερέιτορ και αποτελούν την απόδειξη οτι φέτος προσφέρεται μεγαλύτερη δυνατότητα εξοικονόμησης στο κόστος των διακοπών. Η αύξηση των εκπτώσεων βοηθούν στην προσέλκυση κρατήσεων, ιδιαίτερα σε προορισμούς εκτός ευρώ όπως η Βουλγαρία, η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Η Ισπανία συνεχίζει να ειναι ο πιο περιζήτητος προορισμός σε επίπεδο πωλήσεων και το Μαυροβούνιο προτείνεται ως εναλλακτικός και value προορισμός.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα