Τουρισμός: Περισσότεροι Αμερικανοί θα κάνουν διακοπές το 2019

24 May 2019, 13:10 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Περισσότεροι Αμερικανοί θα κάνουν διακοπές το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 71% των καταναλωτών στην Αμερική σκοπεύουν να ταξιδέψουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι (από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο) έναντι μόλις 58% το 2018, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας τραπεζικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Discover Financial Services.

Το 55% των ερωτηθέντων είπαν ότι οι εφετινές καλοκαιρινές διακοπές τους θα έχουν διάρκεια από μία έως τρεις ημέρες, το 21% από τέσσερις έως έξι ημέρες, το 12% μία εβδομάδα, το 6% από 8 έως 13 ημέρες και το 5% τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Το 46% δήλωσε ότι προγραμματίζει διακοπές έως τρεις μήνες πριν την αναχώρηση, έναντι 26% που προγραμματίζει από 4 έως 6 μήνες και 11% επτά έως 9 μήνες πριν τις ημερομηνίες διακοπών. 

Ενώ οι περισσότεροι αμερικανοί σκοπεύουν να κάνουν διακοπές φέτος, οι νεότερες γενιές τείνουν να κάνουν περισσότερα ταξίδια: Το 77% των Gen Z και το 76% των millennials έναντι 67% των baby boomers και 60% της Silent Generation.

Οι νεότερες γενιές, το 21% των Gen Z και το 16% των millennials, είναι πιο ανοικτές στην ενοικίαση σπιτιών για διαμονή στις διακοπές έναντι του 8% των baby boomers και του 5% της Silent Generation.

Το 25% των Gen Z και το 25% των millennials αναζητούν να περάσουν χρόνο με φίλους και την οικογένεια ως προτεραιότητα στις διακοπές, ενώ το 41% των baby boomers επιδιώκουν πρωτίστως ξεκούραση. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις προτεραιότητες των Αμερικανών στις διακοπές τους φέτος, ανα ηλικιακή ομάδα...

Οι καταναλωτές νεαρής ηλικίας τείνουν να επιδίδονται σε δραστηριότητες στις διακοπές (36% των millennials και 30% των Gen Z), ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες προτιμούν το φαγητό (43% της Silent Generation και 37% των baby boomers).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα