Παγκόσμιος τουρισμός: +4% η κίνηση το α' τρίμηνο

23 May 2019, 12:18 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Παγκόσμιος τουρισμός: +4% η κίνηση το α' τρίμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 4% παρουσίασε ο παγκόσμιος τουρισμός το πρώτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Βαρόμετρο που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Η αύξηση αυτή είναι ελαφρώς μικρότερη σε σύγκριση με την τελευτεία διετία, όμως ο κλάδος συνεχίζει να ξεπερνά τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Μέση Ανατολή και η Ασία/Ειρηνικός είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση (+8% και +6% αντίστοιχα) σε επίπεδο διεθνών αφίξεων ενώ η Ευρώπη και η Αφρική είχαν αύξηση 4% καθεμία και η Αμερική +3%.

Η Μεσογειακή και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη είχαν αύξηση 5% καθεμία, ενώ η Β. Αφρική είχε αύξηση 11%. Στην Αμερική, η Καραϊβική (+17%) επέστρεψε δυναμικά μετά το αδύναμο 2018 εξαιτίας των τυφώνων Ίρμα και Μαρία στα τέλη του 2017.

Στην Ασία και Ειρηνικό, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η βορειοανατολική Ασία (+9%) με ισχυρή συμβολή της κινεζικής αγοράς.

Για ολόκληρο το 2019 η εκτίμηση του ΠΟΤ είναι οτι οι διεθνείς αφίξεις θα παρουσιάσουν αύξηση 3% έως 4%.

Στο δείκτη εμπιστοσύνης του ΠΟΤ, η εμπιστοσύνη στον παγκόσμιο τουρισμό φαίνεται να αποκαθίσταται το πρώτο τρίμηνο του 2019 έπειτα από τη μείωση που είχε σημειωθεί στα τέλη του 2018. Οι προοπτικές για την περίοδο Μάιος-Αύγουστος 2019, υψηλή σεζόν για πολλούς προορισμούς του βόρειου ημισφαιρίου, είναι πιο θετικές από πρόσφατες περιόδους και πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες περιμένουν καλύτερες επιδόσεις το ερχόμενο τετράμηνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα