Γκέι τουρισμός: Όλες οι τάσεις στα ταξίδια για το Pride

29 Mar 2019, 13:16 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Γκέι τουρισμός: Όλες οι τάσεις στα ταξίδια για το Pride

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι ταξιδιώτες από ποτέ προτίθενται να γιορτάσουν την αγάπη και την ισότητα στο πλαίσιο εκδηλώσεων PRIDE σε μερικές από τις πιο φιλικές για τους γκέι πόλεις στις ΗΠΑ αυτή τη χρονιά, ενδεικτικό την ανοδικής ζήτησης για ταξίδια από την κοινότητα LGBTQ.

Σύμφωνα με έρευνα της Orbitz, την ψηφιακή πλατφόρμα στον κλαδο των ταξιδίων που λάνσαρε πρώτη, πριν μια δεκαετία, ιστοσελίδα αποκλειστικά για ταξίδια των γκέι, οι αναζητήσεις για Σαββατοκύριακα Pride έχουν υπερδιπλασιασθεί έναντι του 2018, με αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων και τα πακέτα Pride.

O Απρίλιος είναι ο μήνας όπου ανεπίσημα ξεκινά η σεζόν Pride η οποία συνεχίζεται μέσα στον Ιούνιο και οι κρατήσεις για αυτά τα ταξίδια έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η έρευνα έδειξε ότι το 79% των ταξιδιωτών LGBTQ σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις Pride με ομάδα φίλων. Τα ξενοδοχεία (57%) και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων (54%) θα προτιμηθούν ιδιαίτερα το 2019 σε αυτά τα ταξίδια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (82%) και οι κριτικές από φίλους, την οικογένεια και γνωστούς (69%) είναι οι κυριότερες πηγές πληροφόρησής τους για εκδηλώσεις Pride.

Το 74% των ταξιδιωτών αυτών δήλωσαν ότι το να γνωρίζουν εάν ένας προορισμός είναι φιλικός στην κοινότητα LGBTQ επηρεάζει την απόφαση ταξιδίου.

Το 67% ανέφερε ότι το βασικό κίνητρο για τέτοια ταξίδια είναι η εμπειρία, ενώ το 17% ανέφερε την τοποθεσία και το 10% την τιμή.

Οι ταξιδιώτες της κοινότητας LGBTQ αναζητούν τις καλύτερες προσφορές για το Pride με σχεδόν έναν στους 3 να αναζητά ταξίδια με μικρότερο κόστος από 100 δολάρια για ταξίδι και διαμονή.

Το 80% θα ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω το κινητό τηλέφωνο για να έχουν δωρεάν εισιτήρια, γεύματα και διαμονή σε ξενοδοχείο.

Από τις εμπειρίες τους, οι πιο φιλικές πόλεις στους γκέι ταξιδιώτες για εκδηλώσεις Pride είναι το Σαν Φρανσίσκο (13%), η Νέα Υόρκη (11%) και το Σικάγο (10%).

Σχεδόν οι μισοί γκέι ταξιδιώτες (47%) θα ταξιδέψουν από 5 έως 50 μίλια για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις Pride το 2019, και το 42% πάνω από 50 μίλια.

Το 53% θα προτιμούσε την πρώτη σειρά σε παρέλαση Pride και το 47% το ταξίδια σε πρώτη θέση.

Οι κορυφαίες πόλεις στις ΗΠΑ για εκδηλώσεις Pride είναι η Βοστώνη, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.,

Το 79% προγραμματίζουν συμμετοχή στις εφετινές εκδηλώσεις με ομάδα φίλων, με το 81% να προτιμά τον καλύτερο/η φίλο/η.

Το 47% δήλωσαν ότι ένας πρώην/ μία πρώην θα ήταν η λιγότερο επιθυμητή παρέα για το ταξίδι σε εκδηλώσεις Pride.

Πάνω από το 30% δήλωσαν ότι η διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια στις ΗΠΑ, Ellen DeGeneres, είναι η διασημότητα που θα προτιμούσαν να ταξιδέψουν μαζί, ενώ το 24% ανέφερε τη Lady Gaga.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα