Τέλος στις ξεναγήσεις στα "κόκκινα φανάρια" του Άμστερνταμ λόγω υπερ-τουρισμού

26 Mar 2019, 12:22 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τέλος στις ξεναγήσεις στα "κόκκινα φανάρια" του Άμστερνταμ λόγω υπερ-τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Άμστερνταμ πρόκειται να απαγορεύσει τις ξεναγήσεις γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατά του, τη διάσημη περιοχή ντε Βάλλεν, γνωστή και ως τα "κόκκινα φανάρια", σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις υψηλές συγκεντρώσεις τουριστών.

Η περιοχή βρίσκεται στο παλαιότερο σημείο της πόλης του Άμστερνταμ και έχει γίνει γνωστή για τις βιτρίνες των οίκων ανοχής, πίσω από τις οποίες παρουσιάζονται εκδιδόμενες γυναίκες οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες.

Ωστόσο, εξαιτίας του υπερ-τουρισμού, οι στενοί δρόμοι της περιοχής γεμίζουν από κόσμο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, οδηγώντας το δήμο να πάρει την απόφαση για απαγόρευση των ξεναγήσεων. 

Η απαγόρευση των ξεναγήσεων θα εφαρμοσθεί την 1η Ιανουαρίου του 2020 και από την 1η Απριλίου του 2019 θα τεθεί χρονικός περιορισμός στις ξεναγήσεις οι οποίες δεν θα πραγματοποιούνται μετά τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Udo Kock, οι ξεναγήσεις στην περιοχή είναι άσεμνες και το να θεωρούνται οι οίκοι ανοχής τουριστικό αξιοθέατο είναι αντίληψη αναχρονιστική.

Η κατάσταση είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. 

Κάθε εβδομάδα ξεναγούνται περίπου 1.000 γκρουπ τουριστών στην περιοχή, και το σύνολο των αφίξεων στην πόλη φθάνει τα 21 εκατ. ετησίως.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα