Βρετανικός τουρισμός: Μόνο ένας στους 7 έκαναν κράτηση διακοπών σε τουριστικό γραφείο

21 Mar 2019, 15:14 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Μόνο ένας στους 7 έκαναν κράτηση διακοπών σε τουριστικό γραφείο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 47% των Βρετανών δεν έχουν επισκεφθεί τουριστικό γραφείο την τελευταία 10ετία, δύο στους 10 ποτέ και λιγότεροι από έναν στους 7 έκαναν κράτηση των τελευταίων τους διακοπών με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της μηχανής αναζήτησης ταξιδίων, Kayak.co.uk, σύμφωνα με την οποία στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, το ποσοστό των Βρετανών που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τουριστικό γραφείο ανεβαίνει στο 33% και στο 70% για τις ηλικίες κάτω των 25 ετών. 

Ο μέσος Βρετανός επισκέφθηκε τουριστικό γραφείο πριν από 6,5 χρόνια.

Το 73% έκανε κράτηση των πιο πρόσφατων διακοπών στο διαδίκτυο, εκ των οποίων το 4% μέσω κινητού και 7% για τις ηλικίες κάτω των 35 ετών. 

Το 14% των Βρετανών έκαναν κράτηση για τις τελευταίες διακοπές τους σε παράρτημα τουριστικού γραφείου. Το ποσοστό αυτό για τις ηλικίες κάτω των 35 ετών μειώνεται στο 11% και για κάτω των 25 ετών στο 6%.

Οι μισοί εκ των ερωτηθέντων που έκαναν διαδικτυακή κράτηση δήλωσαν ότι το έκαναν χάριν ευκολίας.

Το 31% δήλωσε ότι θα μπορούσε να εντοπίσει όλες τις προσφορές των τουριστικών γραφείων στο διαδίκτυο και το 22% πιστεύει ότι τα τουριστικά γραφεία είναι πιο ακριβά.

Το 18% των Βρετανών ταξίδεψε με τουριστικό γραφείο την περασμένη χρονιά, είτε κάνοντας κράτηση είτε απλώς για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Εξ αυτών, το 38% δήλωσε ότι μιλά δια ζώσης με κάποιον και το 25% ότι νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια εάν κάποιος άλλος κάνει την κράτηση για λογαριασμό του. 

Ωστόσο, το 15% παραδέχονται ότι απλώς τους αρέσει η εμπειρία και το 13% ότι απλώς τους αρέσει η προσοχή που τους δίνει ο τουριστικός πράκτορας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα