Τουρισμός: Οι παγκόσμιες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2019

19 Mar 2019, 09:00 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Οι παγκόσμιες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο ταξιδιωτικό κοινό των millennials, σε πράσινες αειφόρες πρωτοβουλίες και στην προηγμένη τεχνολογία στοχεύουν τα σύγχρονα ξενοδοχεία, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η STR για λογαριασμό της αμερικανικής ένωσης ξενοδοχείων, AHLA.

Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίες τάσεις που αναδεικνύονται για τα ξενοδοχεία το 2019 είναι:

-Στόχος οι Millennials

Τα ξενοδοχεία, προκειμένου να εστιάσουν σε αυτή τη γενιά ταξιδιωτών, συνεχίζουν να καινοτομούν δίνοντας έμφαση στην κοινότητα και την άνεση με τη δημιουργία κοινόχρηστων λειτουργικών χώρων.

Πάνω από το 10% των ξενοδοχείων που μετείχαν στην έρευνα από την κατηγορία πολυτελείας και μεσαίας κατηγορίας ανέφεραν οτι χρησιμοποιούν τέτοιους χώρους.

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν υγιεινές επιλογές συναντούν στα ξενοδοχεία εναλλακτικά πιάτα, που προσφέρει το ένα τρίτο των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, καθώς και υγιεινές επιλογές εστίασης που προσφέρουν τα ακριβά ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία πολυτελών αλυσίδων είναι πιο πιθανό να διαθέτουν κοινόχρηστους χώρους δικτύωσης με κοινόχρηστο καθιστικό.

Τα ακριβά ξενοδοχεία συστηματικά προσφέρουν μενού χορτοφάγων ή υγιεινών πιάτων. 

-Πράσινες πρωτοβουλίες

Οι αειφόρες πρωτοβουλίες παραμένουν σημαντικές για τη βιομηχανία. Το 2018, το 25% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ έλαβαν πιστοποίηση πράσινης λειτουργίας, έναντι 16% το 2016.

Η επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων και πετσετών είναι διαδεδομένη σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία (στο 94-99% όλων των αλυσίδων και στο 83% των ανεξάρτητων) και η πλειονότητά τους από κάθε κατηγορία εφαρμόζει προγράμματα εξοικονόμησης νερού.

-Τεχνολογία 

Η στροφή στις υπηρεσίες ξενοδοχείου μέσω κινητού είναι προτεραιότητα. H χρήση τους ως κλειδιά για το δωμάτιο έχει υπερδιπλασιασθεί, και το τσεκ ιν από το κινητό παραμένει τάση στην οποία συμμετέχει πάνω από το 80% των ξενοδοχείων μεσαίας και ανώτερης κατηγορίας.

Η χρήση εφαρμογών κινητού για υπηρεσίες ξενοδοχείου είναι δημοφιλέστερη από ποτέ, με μερίδιο 40% το 2018 έναντι 35% το 2016.

Η χρήση φορητών συσκευών ως κλειδί για το δωμάτιο χρησιμοποιείται από το 17% των ξενοδοχείων έναντι 6% το 2016. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα