Τουρισμός: Κυριαρχία Google και TripAdvisor στις αναζητήσεις δραστηριοτήτων στους προορισμούς

14 Mar 2019, 13:54 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Κυριαρχία Google και TripAdvisor στις αναζητήσεις δραστηριοτήτων στους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την Google και την TripAdvisor χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο προκειμένου να εντοπίζουν δραστηριότητες στους προορισμούς, σύμφωνα με έρευνα των Arival και BookingKit.

Η έρευνα έδειξε οτι το 56% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν για τον εντοπισμό δραστηριοτήτων την Google και το 38% την TripAdvisor.

Ακολουθούν άλλες ιστοσελίδες ή εφαρμογές (22%), οι ιστοσελίδες παρόχων δραστηριοτήτων ή ξεναγήσεων (20%) και το YouTube (19%).

Ενώ η έρευνα δείχνει ισχυρή ζήτηση για ξεναγήσεις και δραστηριότητες, εκ των οποίων πάνω από το 70% περιλαμβάνει δραστηριότητες στην ύπαιθρο και στα ταξίδια, συχνά οι ταξιδιώτες συναντούν εμπόδια στην αναζήτηση και κράτηση εμπειριών μέσω του διαδικτύου.

Πολλοί προγραμματίζουν δραστηριότητες εκ των προτέρων, με το 44% να προβαίνει σε προγραμματισμό από μία έως 7 ημέρες πριν το ταξίδι. Σχεδόν το ένα τρίτο κάνει κράτηση δραστηριότητα την ίδια ημέρα.

Το ένα τρίτο αναζητά ξεναγήσεις και δραστηριότητες από σταθερό υπολογιστή ενώ το 14% από κινητό και το 12% αντλεί έμπνευση από προτάσεις φίλων και της οικογένειας στα social media. Ωστόσο, όσον αφορά την κράτηση, η δημοφιλέστερη επιλογή των ταξιδιωτών είναι η δια ζώσης επαφή.

Πρόσφατη έρευνα της TrekkSoft αποκάλυψε οτι οι κρατήσεις δραστηριοτήτων μέσω εμπορικών σελίδων στο διαδίκτυο παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με τις κρατήσεις μέσω ιστοσελίδων των παρόχων.

Η έρευνα της Arival διεξήχθη σε καταναλωτές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο, σε 1.000 ενήλικες από κάθε χώρα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα