Βρετανικός τουρισμός: Η Αθήνα καλύτερη value επιλογή για city break στη δυτική Ευρώπη

26 Mar 2018, 09:27 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός: Η Αθήνα καλύτερη value επιλογή για city break στη δυτική Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O πιο προσιτός προορισμός πόλης στη δυτική Ευρώπη και ανάμεσα στους 10 οικονομικότερους σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο είναι Αθήνα το 2018 για τους Βρετανούς τουρίστες, βάσει του κόστους σε βασικά προϊόντα/υπηρεσίες που καταναλώνουν οι επισκέπτες.

Αυτό δείχνει η δέκατη έρευνα των βρετανικών ταχυδρομείων «City Costs Barometer» (Post Office Travel Money), σύμφωνα με την οποία η Αθήνα προσφέρει το καλύτερο value στη δυτική Ευρώπη, με το κόστος των βασικών προϊόντων να πέφτει κάτω από το μισό του κόστους αγοράς τους στη Βενετία ή το Άμστερνταμ.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η ανατολική Ευρώπη συνεχίζει να κυριαρχεί στη λίστα με τις πόλεις που προσφέρουν το καλύτερο value για τους Βρετανούς τουρίστες, καταλαμβάνοντας τις πρώτες 7 θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης των 36 συνολικά πόλεων. 

Οι 10 φθηνότερες πόλεις στην Ευρώπη για το 2018 είναι: Κρακοβία, Βίλνιους, Ρίγα, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Μόσχα, Πράγα, Αθήνα, Λισαβόνα και Λιλ.

Έτσι, το μέσο κόστος για την αγορά των προϊόντων στην Αθήνα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 200 λίρες, τοποθετεί την ελληνική πρωτεύουσα στην 8η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης προορισμών πόλης.

Ένα γεύμα για 2 άτομα μαζί με κρασί κοστίζει κατά μέσο όρο 37,11 λίρες, δηλαδή φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη που συμμετείχε στην έρευνα.

Δείτε τον πίνακα με το κόστος προϊόντων/υπηρεσιών στις πόλεις της δυτικής Ευρώπης…

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα