Καινοτόμα προϊόντα σε έκθεση της Ισπανίας: Χυμοί σε κάψουλες και χορτοφαγικός «τόνος»
22 Apr 2022, 08:14 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Η σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ισπανία, Alimentaria, πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, στους χώρους Gran Via του επίσημου φορέα εμπορικών εκθέσεων της Βαρκελώνης, Fira Barcelona.
Η έκθεση ήταν η πρώτη φορά που επαναλήφθηκε μετά το 2018, μετά από διάφορες αναβολές και ακυρώσεις, λόγω της πανδημίας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκθεση λαμβάνει χώρα ανά διετία.
Οι 3.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ως εκθέτες, κάλυπταν συνολικά 85.000 τ.μ., αποδεικνύοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προ των πυλών, τόσο στην Ισπανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτές ανέδειξαν τη σημασία της εστίασης και όλης της αλυσίδας τροφίμων για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα διατροφικά προϊόντα (λαχανικά, κρέατα, αρτοποιήματα, χυμοί, καφέδες, γαλακτοκομικά προϊόντα, επιδόρπια κοκε). Πέραν όμως των διατροφικών προϊόντων, συμμετείχαν εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα αυτών καθώς και στο χώρο της εστίασης, όπου σημειώθηκαν συμμετοχές, ακόμη και για τη διακόσμηση εστιατορίων, καφέ-μπαρ κ.α.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπουδαιότητας της εν λόγω έκθεσης στην Ιβηρική έχει η παρουσία 400 εκθετών από 52 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση της έκθεσης, η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι οι δύο χώρες που αναφέρονται ως αυτές, που ξεχώρισαν για τον διπλασιασμό του χώρου τους, σε σύγκριση με προηγούμενες συμμετοχές τους. Για πρώτη φορά συμμετείχαν και επιχειρήσεις από τη Βραζιλία, τη Σλοβακία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τα Η.Α.Ε και το Πουέρτο Ρίκο. Πέραν των προαναφερθέντων, πολλές συμμετοχές σημειώθηκαν και από την Αλγερία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Ιταλία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Αργεντινή. Η πλειοψηφία των εκθετών ήταν ισπανικές επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, οι περίπου 100.000 επισκέπτες, όπως υπολογίζονται σύμφωνα με στοιχεία του κλαδικού τύπου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τελευταίες καινοτομίες του τομέα των τροφίμων και της εστίασης. Μεταξύ των πρωτοποριακών προϊόντων, που παρουσιάστηκαν, ξεχώρισαν οι χυμοί σε κάψουλες αντίστοιχες με αυτές του καφέ, προϊόν χορτοφαγικού «τόνου», που αποτελεί χορτοφαγική εναλλακτική για όσους αγαπάνε τον τόνο από κονσέρβα, αφού έχει την ίδια γεύση και υφή καθώς και η ισπανική τορτίγια σε κονσέρβα, ώστε η αποθήκευσή της να μη χρειάζεται ψυγείο. Φυσικά, η έκθεση περιλάμβανε ένα σύνολο τροφίμων, που καλύπτουν όλα τα γευστικά γούστα και προτιμήσεις. Ιδιαίτερη μνεία, είχαν τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία σχετικά πρόσφατα έχουν αρχίσει να αποκτούν δημοφιλία στην Ισπανία.
Επιπροσθέτως, όπως και σε κάθε έκθεση, όλο το τετραήμερο πραγματοποιήθηκαν πλήθος ομιλιών και παρουσιάσεων για τις τάσεις και προκλήσεις του κλάδου, με συνολικά περί τους 200 ειδικούς να παρουσιάζουν και να συζητούν τα εν λόγω θέματα καθώς και τα ζητήματα της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του τομέα.
Η θεματική έκθεση Hostelco Live Hotel επικεντρώθηκε στη γαστρονομία, στην εστίαση και στη φιλοξενία. Παράλληλα, με τη θεματική The Experience Live Gastronomy, 30 σεφ με συνολικά 36 αστέρια Μichelin, μαγείρεψαν ζωντανά ενώπιον των ενδιαφερόμενων, παρουσιάζοντας και εξηγώντας τις καινοτόμες ιδέες και πιάτα τους.
Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης.
διαβάστε ακόμα
- Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία 25/03 | 07:04
- Ελληνικά βιολογικά προϊόντα σε διεθνή έκθεση της Γερμανίας 22/02 | 07:53
- Η φέτα διαχρονικά το σημαντικότερο ελληνικό τυροκομικό προϊόν στην καναδική αγορά 09/02 | 23:00
- Η εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία 2012 -2022 12/02 | 07:51
- Ε.Ε. | Αυστηρότερα πρότυπα εμπορίας για το μέλι, τους χυμούς φρούτων, τις μαρμελάδες και το γάλα 31/01 | 16:34
- Παρουσιάσεις 38 κρασιών από 14 ελληνικά οινοποιεία στο Τόκυο 01/02 | 07:31
- Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Ισπανία 26/01 | 07:47
- Παγκρήτιος Διαγωνισμός για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» 23/01 | 17:55
- Βράβευση ελληνικού ελαιολάδου στην Ισπανία 20/01 | 12:09
- Σε άνοδο οι εξαγωγές αλκοολούχων ποτών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω των ελληνικών εστιατορίων 20/01 | 12:06
δημοφιλέστερα
- 1 Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια; 28.03.2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 2 Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη 28.03.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023 28.03.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa 28.03.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 5 Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι 28.03.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις 28.03.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού 28.03.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 8 3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ 28.03.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 9 Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός" 28.03.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 10 Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους 28.03.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ