Η πανδημία στρέφει τις εταιρείες τροφίμων στις φυτικές πρωτεΐνες επόμενης γενιάς

14 Feb 2021, 08:51 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η πανδημία στρέφει τις εταιρείες τροφίμων στις φυτικές πρωτεΐνες επόμενης γενιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πανδημία στρέφει τις εταιρείες τροφίμων στις φυτικές πρωτεΐνες επόμενης γενιάς

Οι εταιρείες τροφίμων, έχοντας λάβει «διδάγματα» από τις τραγικές συνέπειες του κορωνοϊού, προσανατολίζονται σε νέες τροφές που εστιάζουν κυρίως στην υγεία και είναι απαλλαγμένες από ζωικά παράγωγα.

Για παράδειγμα, οι Unilever και Kellogg θέτουν νέες προτεραιότητες και συζητούν τις καινοτομίες για το 2021, δίνοντας βάση στην πεπτική υγεία και στις φυτικές πρωτεΐνες επόμενης γενιάς. Παράλληλα, καλούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των τροφίμων.  

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, εκπρόσωπος της Kellogg ανέφερε ότι η εταιρεία έχει εντοπίσει στην αγορά ευκαιρίες για την ανάπτυξη προϊόντων που προάγουν την πεπτική υγεία και κατ’ επέκταση την ευεξία. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία διαπίστωσε ότι έχει αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα στις διατροφικές επιλογές των καταναλωτών η θρεπτική, υγιεινή τροφή, ενώ κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τα παραδοσιακά, μεγάλα brands.

Από πλευράς τους, οι ερευνητές μελετούν κατά πόσο η πεπτική υγεία έχει αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική υγεία. Τα έως τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι οι νέες φυτικές ίνες, τα προβιοτικά και άλλα συστατικά που προστατεύουν την πεπτική υγεία, θεωρούνται το μέλλον της διατροφής. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν ωστόσο οι επιστήμονες, είναι ο συνδυασμός φυτικών πρωτεϊνών και γεύσης.

Εξάλλου, μεγάλο μέρος των επενδύσεων των εταιρειών τροφίμων, αφιερώνεται ακριβώς σε αυτή την επίτευξη-της υγιεινής μεν, γευστικής δε τροφής. Η Unilever για παράδειγμα, την επόμενη πενταετία με επταετία, αναμένει 1 δισ. ετήσιο τζίρο από τη διάθεση φυτικών προϊόντων που είναι εναλλακτικά των γαλακτοκομικών και της ζωικής πρωτεΐνης.  Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την ποικιλία των φυτικών τροφίμων που προσφέρει και που πιστεύει ότι αποτελούν όχι μόνο το κλειδί της ανθρώπινης υγείας, αλλά και της βιωσιμότητας του πλανήτη. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα