Heineken: Τα κλειστά εστιατόρια και μπαρ έφεραν περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας

11 Feb 2021, 10:22 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Heineken: Τα κλειστά εστιατόρια και μπαρ έφεραν περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σοβαρό πλήγμα και στις πωλήσεις ομίλων- κολοσσών έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Heineken η οποία ανακοίνωσε την απόλυση 8.000 υπαλλήλων της. 

Ειδικότερα, η ζυθοποιία της Moretti και της Amstel δήλωσε ότι θα μειώσει σχεδόν το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της και θα επιδιώξει τη διετή εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, ως μέρος του οργανωτικού επανασχεδιασμού της για την επίτευξη αποτελεσμάτων. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Dolf van den Brink, ανέφερε σχετικά ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας ενισχύθηκε μεταξύ άλλων από το εμπορικό άνοιγμα και τη γεωγραφική έκθεση της εταιρείας.

Η Heineken εκτιμά ότι στα τέλη Ιανουαρίου στην Ευρώπη, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αγορά της, λειτούργησαν λιγότερο από το 30% των εμπορικών καταστημάτων, παμπ, μπαρ και εστιατόρια. Από τον Δεκέμβριο, πολλές χώρες της ΕΕ επανέφεραν τα lockdown  και έκτοτε έχουν εντείνει τους περιορισμούς. Επιπλέον, σύμφωνα με δήλωσή της η Heineken διέγραψε 191 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με διάφορες μεμονωμένες παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, τα έσοδα της ζυθοποιίας μειώθηκαν κατά 16,7% το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος εν μέσω κλειστών εστιατορίων και μπαρ, καθώς και άλλων περιορισμών που ίσχυσαν στις κοινωνικές συγκεντρώσεις και στις πωλήσεις αλκοόλ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα