Το ελληνικό ούζο διαφημίζεται στην Ιαπωνία

29 Jul 2019, 09:09 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Το ελληνικό ούζο διαφημίζεται στην Ιαπωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η χώρα μας πέτυχε τη συμμετοχή της στο δεύτερο πρόγραμμα προώθησης και προβολής ευρωπαϊκών προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην Ιαπωνία για ένα ακόμη προϊόν.

Πρόκειται για το ούζο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης και για την Κύπρο.  Επομένως μετά την έγκριση προβολής στο εν λόγω πρόγραμμα η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με 2 προϊόντα, και η Ελλάδα με 3 προϊόντα. Δεκατρείς χώρες θα συμμετάσχουν με 1 ή 2 προϊόντα.  

Στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβολής, το μόνο ελαιόλαδο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το ελληνικό. Η Ελλάδα είναι η μια από τις δυο χώρες,  στις οποίες αφιερώθηκε ένα αποκλειστικό βίντεο στο πρώτο πρόγραμμα “EU-JP Traditional European delicacies on Japanese plates” και  και τον λογαριασμό της  Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ιαπωνία με τα εισαγωγικά σχόλια στην ιαπωνική γλώσσα και την ελληνική σημαία. Το πρόγραμμα “Traditional Japanese Menus with EU GIs” περιλαμβάνει την πραγματοποίηση 4 βίντεο, ένα για κάθε εποχή (Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο). Κάθε βίντεο, διάρκειας περίπου 4 λεπτών, παρουσιάζει ιαπωνικό μενού με εδέσματα που παρασκευάζονται με ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων. Θα χρησιμοποιηθούν 29 προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων από 18 κράτη-μέλη.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα