To ελληνικό κρασί ταξίδεψε στο Λονδίνο

07 Jun 2019, 09:28 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σοφία Κοντογιάννη

To ελληνικό κρασί ταξίδεψε στο Λονδίνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με τη συμμετοχή 33 ελληνικών οινοποιείων και αποσταγματοποιείων στο εθνικό μας περίπτερο, πραγματοποιήθηκε η έκθεση 39η London Wine Fair  στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia του Λονδίνου.

Η διοργάνωση προσέλκυσε συνολικά 523 εκθέτες και 1.184 παραγωγούς, αποτελώντας τη σημαντικότερη επαγγελματική έκθεση για το κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπολογίζεται ότι την επισκέφτηκαν πάνω από 17.000 wine trade visitors, ενώ περίπου 14.000 κρασιά προβλήθηκαν από 32 διαφορετικές χώρες.

Σε ότι αφορά την ελληνική παρουσία σε ξεχωριστό χώρο της έκθεσης - που είναι αφιερωμένος στους τοπικούς διανομείς (Esoterica) – συμμετείχαν, επιπλέον,  3 εισαγωγείς/διανομείς ελληνικών οίνων και 3 βρετανικές εταιρείες που διανέμουν μεταξύ άλλων ελληνικό κρασί.

Πέραν του εθνικού περιπτέρου, διοργανώθηκε σεμινάριο (Master Class) για τις αυτόχθονες ποικιλίες ελληνικού οίνου, το οποίο παρουσίασε ο Master of Wine (MW) κ. Γιάννης Καρακάσης σε συνεργασία με τον Έλληνα sommelier στο Λονδίνο κ. Λευτέρη Κανδύλη. To Master Class απευθυνόταν σε εξειδικευμένο ακροατήριο (Εισαγωγείς, Διανομείς, Sommeliers, Wine Writers/Bloggers) και συγκέντρωσε υψηλότατο ενδιαφέρον, καθώς, με εξαίρεση την Ιταλία, είχε τις περισσότερες εγγραφές για συμμετοχή.   Επίσης, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οινογνωσίας διοργανώθηκε walk-up tasting με τον κ. Καρακάση με κοινό αγοραστές και δημοσιογράφους, ενώ εντός του ελληνικού περιπτέρου υπήρχε Free Tasting Area υπό την επίβλεψη του κ. Γρηγόρη Μιχαήλου, Dip WSET.

Στο σύνολό τους οι Έλληνες εκθέτες συμφώνησαν ότι η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, ιδίως κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης. Για πολλούς εξ αυτών, η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε την πρώτη τους δραστηριοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκθέτες με μεγαλύτερη εμπειρία επισήμαναν τη μειωμένη συμμετοχή εκθετών τόσο από πλευράς τοπικών εισαγωγέων και διανομέων όσο και από πλευράς εθνικών περιπτέρων, αποδίδοντας το γεγονός στην αυτοσυγκράτηση της αγοράς λόγω Brexit, αλλά και στη διοργάνωση αρκετών προωθητικών εκδηλώσεων για το κρασί (π.χ. wine tastings) σε άλλες βρετανικές πόλεις εκτός Λονδίνου.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα