Διεθνή βραβεία ελαιολάδου σε εκδήλωση στην Αθήνα

08 May 2019, 16:01 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

TornosNews.gr

Διεθνή βραβεία ελαιολάδου σε εκδήλωση στην Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ARISTOIL, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της απονομής των Διεθνών βραβείων ελαιολάδου OLYMPIA  HEALTH & NUTRITION AWARDS 2019 στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 Αθήνα, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00-21:00.

Τα βραβεία θεσπίστηκαν το 2016 με πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη  και της  προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World Olive Center for Health Δρ. Ελένης  Μέλλιου και απονέμονται στους κορυφαίους ανά τον κόσμο παραγωγούς ελαιολάδου με τεκμηριωμένες ιδιότητες ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία.

Θα απονεμηθεί βραβείο σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν να παράγουν τουλάχιστον ένα δείγμα με ισχυρισμό  υγείας  την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο ενώ οι κατηγορίες των διακρίσεων θα είναι η Bronze, Silver και Gold Standard Of Excellence, ανάλογα με τα επίπεδα των υγιειοπροστατευτικών φαινολών . Συνολικά φέτος συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης πάνω από 1500 δείγματα ελαιόλαδου από 10 χώρες.

Στην τελετή βράβευσης θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα αναφερθούν στα αποτελέσματα των πρόσφατων πειραματικών και κλινικών μελετών για τις ιδιότητες  του ελαιολάδου αλλά και στην συμβολή της επιστημονικής έρευνας σε αυτό το έργο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Φαρμακευτικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Εταίροι του προγράμματος  ARISTOIL,  ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη και Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός World Olive Center for Health.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα