Ντουμπάι: Eπανέναρξη του οικιστικού σχεδίου Palm Jebel Ali με 80 ξενοδοχεία και θέρετρα

06 Jun 2023, 07:00 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ντουμπάι: Eπανέναρξη του οικιστικού σχεδίου Palm Jebel Ali με 80 ξενοδοχεία και θέρετρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο για το φιλόδοξο οικιστικό σχέδιο Palm Jebel Ali, το οποίο είναι ένα ήδη διαμορφωμένο τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα, όπως και το Palm Jumeirah, αλλά κατά 50% μεγαλύτερο ενέκρινε ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ηγεμόνας του Ντουμπάι.

Το εδώ και 14 έτη σχεδιαζόμενο οικιστικό σχέδιο από την εταιρεία ανάπτυξης Nakheel θα περιλαμβάνει 80 ξενοδοχεία και θέρετρα, χώρους πρασίνου και άλλες εμπορικές χρήσεις που θα εκτείνονται σε 13,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Nakheel, κρατικών συμφερόντων, είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι επανεξετάζει τα σχέδιά της για το τεχνητό νησί, τα οποία είχαν «παγώσει» από το 2009 λόγω της τότε κρίσης. Η αναβίωση του σχεδίου σχετίζεται με τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για πολυτελείς κατοικίες και τη συνακόλουθη εκτίναξη των τιμών, λόγω των διεθνών εξελίξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παρότι τα σχέδια της Nakheel για το Palm Jebel Ali δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, είναι πιθανό να περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό νέων παραθαλάσσιων βιλών, με ορισμένες αναφορές να υποστηρίζουν ότι έως και 1.700 θα μπορούσαν να διατεθούν μαζί με 6.000 νέα διαμερίσματα.

Το εν λόγω σχέδιο εντάσσεται στο Πολεοδομικό Σχέδιο Dubai 2040, που παρουσιάστηκε από τον Σεΐχη Mohammed πέρυσι, το οποίο προβλέπει νέες οικιστικές υποδομές για έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι.

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα