Ισπανικός τουρισμός | Προς νέο ρεκόρ το 2023 - ισχυρές επιδόσεις το α΄4μηνο και τον Απρίλιο

02 Jun 2023, 10:31 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ισπανικός τουρισμός | Προς νέο ρεκόρ το 2023 - ισχυρές επιδόσεις το α΄4μηνο και τον Απρίλιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ισπανικός τουρισμός θα ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Έκτορ Γκόμεζ.

Ο Ισπανός υπουργός σχολίασε τις αφίξεις του Απριλίου που ήταν 1,2% περισσότερες από τον ίδιο μήνα του 2019, τονίζοντας:

"Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν μια εξαιρετική ανάκαμψη του τουρισμού. Όλα δείχνουν ότι θα σπάσουμε το ρεκόρ σε σχέση με το 2019".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ισπανικής κυβέρνησης. η Ισπανία θα υποδεχθεί από 52,3 και 54,8 εκατομμύρια τουρίστες μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, καταγράφοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών την ίδια περίοδο του 2019, έτος που καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις.

Ο Έκτορ Γκόμεζ ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα της χώρας είναι να προσελκύσει ταξιδιώτες από μακρινές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Οι αρμόδιοι υπουργοί της ισπανικής κυβέρνησης είχαν πρόσφατα αρκετές συναντήσεις με ασιατικές αεροπορικές εταιρείες για την αύξηση της συνδεσιμότητας, όπως είπε.

To ρεκόρ του Απριλίου

Η Ισπανία δέχτηκε 7,2 εκατ. διεθνείς τουρίστες τον Απρίλιο, 18,5% περισσότερους από τον ίδιο μήνα του 2022 και 1,2% περισσότερους από τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).

Οι δαπάνες αυτών των επισκεπτών ήταν 8,48 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Απρίλιο και αντιπροσωπεύει 22,7% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο και 20,2% περισσότερα από το 2019.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους η Ισπανία δέχτηκε σχεδόν 21 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 32,4% σε σύγκριση με πέρυσι, με τις συνολικές δαπάνες να αγγίζουν τα 25.681 εκατομμύρια ευρώ, 36,6% περισσότερα από την ίδια περίοδο. πέρυσι και 14,5% πάνω από το 2019.

 Για τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Χέκτορ Γκόμεζ  αυτά είναι «εξαιρετικά στοιχεία» που «καταδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου τουρισμού, ότι η ανάκαμψη του τουρισμού έχει ολοκληρωθεί και ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης λειτουργούν, τόσο αυτές που αφορούν την εξειδικευμένη και ποιοτική απασχόληση όσο και αυτές που αφορούν τις ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου».

Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα 1.172 ευρώ, με ετήσια αύξηση 3,6%. Κατά 11,6% αυξήθηκε και η μέση ημερήσια δαπάνη στα 173 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα