Έρευνα: Το 50% των γονέων στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν ξέρουν κολύμπι

21 May 2023, 07:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έρευνα: Το 50% των γονέων στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι τα παιδιά τους δεν ξέρουν κολύμπι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεν είναι λίγοι οι Αμερικανοί που δεν ξέρουν να κολυμπούν, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, καθώς τα καλοκαίρια απολαμβάνουν τις πισίνες, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις θάλασσες του κόσμου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας πισίνας και σπα, Leslie's, που διεξήχθη από το The Harris Poll, μόνο το 63% των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν ότι αισθάνονται πολύ άνετα όταν βρίσκονται κοντά το νερό, ενώ το 36% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν ξέρει κολύμπι.  

Τα νούμερα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά για τα παιδιά. Σχεδόν οι μισοί γονείς παιδιών κάτω των 18 ετών, απάντησαν ότι το παιδί τους δεν ξέρει κολύμπι και το 61% ανέφερε ότι το παιδί τους δεν έχει κάνει ποτέ μαθήματα κολύμβησης. Σχεδόν το 30% των γονέων δηλώνει ότι ανησυχεί για ενδεχόμενο πνιγμό.

Αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζονται 4.000 θανατηφόροι πνιγμοί και 8.000 μη θανατηφόροι πνιγμοί. Ο πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα στις ΗΠΑ μεταξύ των παιδιών ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών, με την πλειονότητα των πνιγμών να συμβαίνουν σε πισίνες. Το CDC αναφέρει επίσης ότι ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ακούσιο τραυματισμό σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 έως 19 ετών, δηλαδή περισσότερο και από τα τροχαία ατυχήματα. Μεταξύ των παιδιών ηλικίας 5 έως 14 ετών, το 30% των θανάτων από πνιγμό συμβαίνουν σε πισίνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς πνιγμούς σε άτομα 15 ετών και άνω, αφορούν σε φυσικά νερά, όπως λίμνες, ποτάμια και θάλασσες.

Με αφορμή τον Μάιο ο οποίος σηματοδοτεί τον Εθνικό Μήνα Ασφάλειας στο Νερό για τη χώρα, η εταιρεία εφιστά την προσοχή στην ασφάλεια του νερού και τη σημασία της εκμάθησης κολύμβησης, σε συνεργασία με τον Cullen Jones, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη κολύμβησης και τον πρώτο Αφροαμερικανό κολυμβητή που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ. Με αυτόν τον τρόπο, προσδοκά να ευαισθητοποιήσει τη σημασία της κολύμβησης, των μαθημάτων κολύμβησης, τη διατήρηση υγιεινού και ασφαλούς νερού πισίνας, αλλά και την ασφάλιση των χώρων της πισίνας.
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα