Koλομβία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ποικιλότητα πτηνών στον πλανήτη

20 May 2023, 11:13 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Koλομβία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ποικιλότητα πτηνών στον πλανήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Κολομβία είναι η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο. Διαθέτει 1.966 είδη πτηνών, που αντιστοιχούν στο 20% του παγκόσμιου συνόλου και πολύ περισσότερα είδη από άλλες χώρες όπως το Περού, η Βραζιλία, ο Εκουαδόρ, η Ινδία, και η Ινδονησία. Στη μεγαλύτερη εκδήλωση για πτηνά που διοργάνωσε το Cornell's University Ornithology Lab, για την Παγκόσμια Μεγάλη Ημέρα, ενώνοντας ξανά επιστημονικές και ερασιτεχνικές κοινότητες παρατήρησης πτηνών σε όλο τον κόσμο, η Κολομβία ανακηρύχθηκε για μία ακόμη φορά νικήτρια, αποδεικνύοντας γιατί είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ποικιλότητα πτηνών στον πλανήτη.

Ειδικότερα, οι περιοχές που αναφέρουν τον πιο σημαντικό αριθμό ειδών πτηνών είναι η Antioquia, η Meta, η Valle del Cauca, η Cundinamarca και η Caldas. Σχετικά, η κα Carmen Caballero, Πρόεδρος της ProColombia, ανέφερε ότι ο φυσικός πλούτος σημαίνει μεγάλες ευκαιρίες για να εξακολουθήσει η προβολή της χώρας ως ιδανικός προορισμός για παρατήρηση πουλιών, ένα προϊόν που πληροί τις παραμέτρους βιωσιμότητας για να διασφαλίσει τη διατήρηση του είδους, καθώς και τα μέσα διαβίωσης των κοινοτήτων που εξαρτώνται από αυτές τις σημαντικές δραστηριότητες. Επιπλέον, η παρατήρηση πουλιών προωθεί την περιβαλλοντική δικαιοσύνη μέσω της διατήρησης των οικοσυστημάτων. Έτσι, αυτός ο τύπος τουρισμού ευαισθητοποιεί τους ταξιδιώτες σχετικά με την προστασία των οικοτόπων.

Επί του παρόντος, οι Αμερικανοί είναι ο μεγαλύτερος αριθμός διεθνών ταξιδιωτών που φτάνουν στην Κολομβία, καθιστώντας τη χώρα τον απόλυτο προορισμό των ταξιδιωτών των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, 11 πόλεις στις ΗΠΑ συνδέθηκαν απευθείας με 8 πόλεις της Κολομβίας, ενώ υπάρχουν 301 αεροπορικές συχνότητες με περισσότερες από 52.000 θέσεις διαθέσιμες την εβδομάδα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα