Αττάλεια: Εκτιμήσεις για χρονιά ρεκόρ - Οι Γερμανοί θα αντικαταστήσουν τους Ρώσους και οι Βρετανοί τους Ουκρανούς

16 May 2023, 17:02 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αττάλεια: Εκτιμήσεις για χρονιά ρεκόρ - Οι Γερμανοί θα αντικαταστήσουν τους Ρώσους και οι Βρετανοί τους Ουκρανούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά το κενό των τουριστικών ροών από τη Ρωσία και την Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου, η Αττάλεια βιώνει μια πρωτόγνωρη στην ιστορία της τουριστική πορεία από το πρώτο τετράμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την Turizm Güncel, ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσογειακών Τουρ Οπερέιτορ και Ξενοδόχων, AKTOB, Kaan Kaşif Kavaloğlu, ο αριθμός των διεθνών τουριστών που επισκέφθηκαν την περιοχή από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2023 παρουσιάζει αύξηση 10% έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019, καθώς και αύξηση 45% έναντι του 2022.

Η Γερμανία αποτελεί την αγορά-κλειδί που θα καλύψει το κενό των Ρώσων επισκεπτών οι οποίοι παραδοσιακά "γέμιζαν" τα θέρετρά της στο παρελθόν. Η Γερμανική αγορά στην Αττάλεια ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς και έπειτα από πολύ καιρό ξεπέρασε τη Ρωσική, επισήμανε ο κ. Kavaloğlu. Αξιοσημείωτη είναι ακόμα η άφιξη επισκεπτών από την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ην. Βασίλειο, από όπου αναμένεται να αντληθούν συνολικά 1,5 εκατ. τουρίστες στην πορεία του 12μήνου. Οι Βρετανοί θα αντικαταστήσουν του Ουκρανούς στην περιοχή, επισημαίνει ο πρόεδρος της AKTOB.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα