Corendon: "Η Τουρκία μπορεί να φτάσει τα 100 εκατ. τουρίστες ετησίως σε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας"

17 Mar 2023, 13:02 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Corendon: "Η Τουρκία μπορεί να φτάσει τα 100 εκατ. τουρίστες ετησίως σε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρά τις ανησυχίες που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία και την παγκόσμια κοινωνικοοικονομική αβεβαιότητα, η χώρα πρόκειται να έχει μια καλή τουριστική χρονιά, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Τουρκο-Ολλανδικού τουριστικού ομίλου Corendon, Yildiray Karaer.

Ο κ. Karaer προέβλεψε ότι το 2023 θα κλείσει με 60 εκατ. διεθνείς τουρίστες για την Τουρκία και παρά την κάμψη που παρατηρήθηκε στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου λόγω του καταστροφικού σεισμού, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται να μια προσωρινή κατάσταση και ότι οι πωλήσεις θα εκτοξευθούν και πάλι τον Απρίλιο και το Μάιο.

Η Τουρκία αποτελεί έναν προορισμό τον οποίο δεν θέλουν να χάσουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες, ιδιαίτερα οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Άγγλοι και οι Βέλγοι, υπογράμμισε μιλώντας στο TurizmGünsel, ενώ πρόσθεσε ότι νέες αγορές για τη χώρα όπως η Ινδία, θα ξεχωρίσουν το 2023 ιδιαίτερα στο κομμάτι των γαμήλιων ταξιδιών.

Η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης, υποστήριξε, είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς σε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας, η Τουρκία μπορεί να υποδέχεται 80-100 εκατ. τουρίστες ετησίως, με δυνατό της σημείο τη στρατηγική της τοποθεσία μεταξύ Ευρώπης και Μ. Ανατολής.

Ο κ. Karaer επισήμανε ακόμη ότι οι δυνατότητες της χώρας δεν περιορίζονται στην Αττάλεια, αλλά προεκτείνονται και σε προορισμούς όπως η Αλικαρνασσός, η Μαρμαρίδα, το Κουσάντασι, το Τσεσμέ και η Καππαδοκία.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα