Εικόνες χάους με ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια της Ισπανίας - Φόβοι ότι το καλοκαίρι θα καταρρεύσει το σύστημα

14 Mar 2023, 15:23 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Εικόνες χάους με ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια της Ισπανίας - Φόβοι ότι το καλοκαίρι θα καταρρεύσει το σύστημα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για χάος στα αεροδρόμια εξέδωσε το βρετανικό ΥΠΕΞ για όσους Βρετανούς σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Πάσχα και το καλοκαίρι στην Ισπανία.

Όπως μεταδίδει η Birmingham Mail, αξιωματούχοι από το χώρο του τουρισμού της Ισπανίας καλούν για τη λήψη μέτρων έπειτα από τις εικόνες με ατελείωτες ουρές που καταγράφηκαν στα αεροδρόμια της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid-Barajas επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις, καθώς αναγκάστηκαν να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στον τερματικό σταθμό 1 και 4 για ταξιδιώτες πτήσεων με ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Αερομεταφορέων (ALA), Javier Gándara, δήλωσε ότι η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι «εντελώς απαράδεκτη» και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει μέτρα ώστε να είναι διαθέσιμοι σε όλα τα Ισπανικά αεροδρόμια οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να διαχειριστούν την εισροή τουριστών στις αρχές του καλοκαιριού.

Η Ισπανία αναμένεται να υποδεχθεί μεγάλη εισρoή Βρετανών τουριστών τους επόμενους μήνες. Πέρυσι το καλοκαίρι υποδέχθηκε 13 εκατ. Βρετανούς τουρίστες.

Ο κ. Gándara προειδοποίησε ότι η έλλειψη αστυνόμευσης στα αεροδρόμια καθιστά δύσκολη την έγκαιρη επιβίβαση των επισκεπτών της χώρας στις πτήσεις ανταπόκρισης και προέβλεψε ότι η αναμενόμενη εκτόξευση του αριθμού Βρετανών τουριστών θα δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα αεροδρόμια.

Τα συστήματα των αεροδρομίων της χώρας μπορεί να δεχθούν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έπληξαν τις αερομεταφορές τους περασμένους μήνες και ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν εκ νέου το ταξιδιωτικό κοινό.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από σωματεία εργαζομένων επίγειας εξυπηρέτησης της Swissport, τα οποία από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 13 Απριλίου καλούν τους εργαζομένους σε απεργίες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα