Φαγητό, ταινίες, μόδα, πυγμαχία και φεστιβάλ όπλα της Ταϊλάνδης για αύξηση του τουρισμού της

08 Feb 2023, 09:27 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φαγητό, ταινίες, μόδα, πυγμαχία και φεστιβάλ όπλα της Ταϊλάνδης για αύξηση του τουρισμού της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O αριθμός των ξένων τουριστών στην Ταϊλάνδη αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να υπερδιπλασιαστεί, 2023 φτάνοντας σε 20 με 25 εκατ. από περίπου 10 εκατ. το 2022.

Καθώς η οικονομία της Ταϊλάνδης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, η ανάκαμψη του τουριστικού τομέα θα επιτρέψει στην οικονομία της Ταϊλάνδης να συνεχίσει να αναπτύσσεται, παρά την επιβράδυνση των εξαγωγών. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Anucha Burapachaisri, η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να αξιοποιήσει soft powers, τα λεγόμενα 5Fs (φαγητό, ταινίες, μόδα, πυγμαχία και φεστιβάλ), ώστε να προσελκύσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών φέτος.

Η Τράπεζα της χώρας θεωρεί ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος άγγιξε το ανώτατο επίπεδό του στο 7%, αναμένεται να επιβραδυνθεί από το σημερινό 5,5%, στο στόχο της για 1-3% έως το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ταϊλάνδης πραγματοποίησε την τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, ψηφίζοντας ομόφωνα την αύξηση του ημερήσιου επιτοκίου επαναγοράς κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%, σε μια προσπάθεια περιορισμού του πληθωρισμού, τη στιγμή που η επιστροφή των Κινέζων τουριστών βελτιώνει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Oι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων στην Mπανγκόκ. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα