Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

03 Feb 2023, 13:28 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μέχρι το 2024, το Άμστερνταμ θα έχει απαλλαγεί από τα μεγάλα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, και η κυκλοφορία τους θα επιτρέπεται μόνο στις γύρω περιοχές της πόλης.

Όπως μεταδίδει το TrvlCounter, η Δήμαρχος Melanie van der Horst τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης καθώς πιστεύει ότι τα λεωφορεία έχουν λόγο ύπαρξης για τις μεταφορές ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας ή για μεταφορές παιδιών από το σχολείο σε χώρους πολιτισμού της πόλης.

Τριακόσια έως τετρακόσια πενήντα λεωφορεία καθημερινά είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός για το κέντρο της πόλης, δήλωσε, όπου ο χώρος είναι πολύ μικρός και θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό την ερχόμενη χρονιά.

Τα μεγάλα λεωφορεία προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στους στενούς δρόμους της πόλης, καθιστώντας την κυκλοφορία επικίνδυνη για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Επιπλέον, τα λεωφορεία καταπονούν τις γέφυρες και έχουν μεγάλες εκπομπές ρύπων καθώς περιμένουν τους επιβάτες να επιβιβαστούν με τις μηχανές ανοικτές.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει το τέλος των τουριστικών λεωφορείων. Ως αντισταθμιστικό μέτρο θα εγκατασταθούν περισσότερα σημεία εισόδου και εξόδου λεωφορείων έξω από το «δακτύλιο S100» και θα δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα