Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας

31 Jan 2023, 08:13 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ανάκαμψη στα ταξίδια και την κατανάλωση κατά το Εαρινό Φεστιβάλ του 2023,  απεικονίζει την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η People's Daily, ο αυξανόμενος αριθμός παραγγελιών που έλαβαν οι επιχειρήσεις, η διευρυμένη παραγωγική ικανότητα, η ανάκαμψη του κλάδου της εστίασης και η ανάκαμψη του τουριστικού τομέα, έδειξαν μία εκπληκτική επανέναρξη της εργασίας και της ζωής.

Για να επανενωθούν με τις οικογένειες και τους φίλους τους, οι άνθρωποι ταξίδεψαν με τρένο υψηλής ταχύτητας, με αεροπλάνο και με λεωφορείο, ενώ η ταξιδιωτική βιασύνη του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, έγινε γνωστή και ως «η μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση στη γη».

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αργίας που ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα περίπου 226 εκατ. σιδηροδρομικά, οδικά, πλωτά και αεροπορικά ταξίδια, αριθμός εμφανώς υψηλότερος σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Επίσης, επανήλθε δυναμικά και το κινεζικό κινηματογραφικό box office: Το πρωινό της 22ας Ιανουαρίου, την πρώτη μέρα του κινεζικού νέου έτους, τα εισιτήρια πολλών παραστάσεων σε κινηματογράφο στην κομητεία Huaxian, στην επαρχία Henan, είχαν ήδη εξαντληθεί.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η China Film Administration στις 28 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια των εορτών του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, τα έσοδα από τα κινηματογραφικά ταμεία της Κίνας έφτασαν σχεδόν 998,5 εκατ. δολάρια , αποτελώντας το δεύτερο υψηλότερο ακαθάριστο ποσό της συγκεκριμένης περιόδου μέχρι σήμερα.

Ραγδαία άνθηση της κινεζικής αγοράς

Κατά τη διάρκεια των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, τα 480 καταστήματα της Wanda Plaza, κινεζικής αλυσίδας εμπορικών κτιρίων, δέχθηκαν συνολικά 160 εκατ. επισκέψεις και ανέφεραν έσοδα 12,68 δις. γιουάν, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Γεμάτα τα τουριστικά αξιοθέατα σε όλη την Κίνα

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι παραλίες στη Sanya, στην επαρχία Hainan της νότιας Κίνας ήταν γεμάτες και η Grand Dynasty Ever Bright City, ένας εμπορικός πεζόδρομος στο Xi'an, στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, έπρεπε να θέσουν περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών λόγω τεράστιας εισροή τουριστών.

Η Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγούρ της βορειοδυτικής Κίνας δέχτηκε πάνω από 4,78 εκατ. επισκέψεις κατά τη διάρκεια των εορτών της Άνοιξης, σημειώνοντας αύξηση 32,79% από έτος σε έτος, σύμφωνα με το περιφερειακό τμήμα πολιτισμού και τουρισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υπολόγισε ότι, στις εαρινές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν 308 εκατ. εσωτερικά ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 23,1% από έτος σε έτος, ανακτώντας το 88,6% του επιπέδου του 2019.

Τέλος, η ζήτηση για γαστρονομία, διαμονή, ταξίδια, τουρισμό και ψυχαγωγία απελευθερώθηκε γρήγορα, γεγονός που οδήγησε σε προφανή ανάκαμψη του offline λιανικού εμπορίου, της εστίασης και της φιλοξενίας, καθώς και των κλάδων πολιτισμού και τουρισμού, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yang Guangpu, συνεργάτης ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης του Κρατικού Συμβουλίου.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα