Η Αυστρία επιδοτεί την πράσινη μετάβαση στον τουρισμό

25 Jan 2023, 13:49 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Αυστρία επιδοτεί την πράσινη μετάβαση στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Αυστριακή Τράπεζα Ξενοδοχείων και Τουρισμού (ÖHT), ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην τουριστική βιομηχανία, και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) χρηματοδοτούν την φιλική προς το κλίμα μετάβαση του τουρισμού της Αυστρίας.

Για το σκοπό αυτό, η EIB χορήγησε δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ στην ÖHT, το οποίο χορηγείται σε δόσεις και θα στηρίξει μικρομεσαίες εταιρίες στη βιομηχανία του τουρισμού και της αναψυχής.

Σκοπός του δανεισμού είναι να δώσει τη δυνατότητα σε οικογενειακά ξενοδοχεία και εστιατόρια να επενδύσουν σε πρότζεκτ φιλικά στο περιβάλλον.

Η ÖHT θα συμβάλλει με αντίστοιχο ποσό, ανεβάζοντας τους διαθέσιμους πόρους για μακρόπνοες επενδύσεις σε 300 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς στόχους μας, στην προσπάθεια να βοηθήσουμε στην  πράσινη μετάβαση του τουρισμού χρηματοδοτώντας λύσεις, δήλωσε ο διευθυντής της ÖHT, Matthias Matzer. Είναι το πρώτο πρότζεκτ χρηματοδότησης στην μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των EIB και ÖHT.

Η ÖHT σύστησε μια επιτροπή αειφόρων πόρων (SFB) η οποία θα στηρίξει την πράσινη μετάβαση στον τουρισμό και θα διασφαλίσει την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας των επιδοτούμενων επιχειρήσεων, θα μετρήσει τον αντίκτυπό τους και θα αναπτύξει ένα κόνσεπτ κατά του «greenwashing» (μια μορφή διαφήμισης ή μάρκετινγκ στην οποία το πράσινο PR και το πράσινο μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται παραπλανητικά για να πείσουν το κοινό ότι τα προϊόντα, οι στόχοι και οι πολιτικές ενός οργανισμού είναι φιλικά προς το περιβάλλον).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα