Η Αττάλεια εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τη Μαγιόρκα σε αριθμούς τουριστών το 2022

08 Dec 2022, 11:55 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Η Αττάλεια εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τη Μαγιόρκα σε αριθμούς τουριστών το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Αττάλεια, που συχνά αναφέρεται ως η «τουριστική πρωτεύουσα της Τουρκίας», προσέλκυσε πάνω από 13 εκατ. τουρίστες τους πρώτους 11 μήνες του 2022, 48% περισσότερους από την ίδια περίοδο του 2021. Το 2019 υποδέχθηκε 15.567.000 τουρίστες και ως εκ τούτου δύσκολα θα καταφέρει φέτος να ξεπεράσει αυτήν την επίδοση.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά και μαζί με τα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα ο προορισμός διεκδικεί τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο.

Ο Recep Yavuz από την Ομάδα Εργασίας Τουρισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αττάλειας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Αττάλεια όλο το Νοέμβριο βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις όσον αφορά τις ημερήσιες αφίξεις τουριστών, ανταγωνιζόμενη τα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα, διεκδικώντας την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του περασμένου μήνα. Αναμένουμε ότι η Αττάλεια θα ξεπεράσει τη Μαγιόρκα φέτος, είπε. Η Αττάλεια ήδη έχει υποδεχθεί 13, 1 εκατ. τουρίστες και η Μαγιόρκα κάτω από 12 εκατομμύρια, όπως τόνισε, γι αυτό και εκτιμά ότι όταν αποκαλυφθούν τα τελικά στοιχεία, η Αττάλεια θα είναι πιθανότατα στην κορυφή της λίστας που φιλοξένησε τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων τουριστών το 2022.

Το Νοέμβριο η Αττάλεια είχε 94.564 Γερμανούς τουρίστες, περίπου όσους και πέρυσι τον ίδιο μήνα, ενώ οι Ρώσοι έφτασαν στους 126.000, που ήταν πάνω από το επίπεδο του 2019, δήλωσε ο Recep Yavuz.

Στοιχεία από την επαρχιακή διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού έδειξαν ότι οι Ρώσοι αντιπροσώπευαν το 23,5% του συνόλου των αφίξεων ξένων τουριστών τους πρώτους 11 μήνες του έτους, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς με 22%. Οι Βρετανοί κατέλαβαν την τρίτη θέση με περίπου 9%  και οι Πολωνοί τουρίστες με 6%.

Τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία στην Αττάλεια αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε ο  κυβερνήτης της πόλης Ersin Yazıcı.

Τους πρώτους 10 μήνες του 2022, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 88% από πέρυσι σε 39,6 εκατομμύρια. Συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών που διαμένουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πάνω από 45 εκατομμύρια. Γι αυτό, η Τουρκία αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους της για αφίξεις και τουριστικά έσοδα φέτος σε 50 εκατομμύρια και 44 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα