Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 12 εκατ. τουρίστες το πρώτο εξάμηνο

21 Sep 2022, 00:05 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 12 εκατ. τουρίστες το πρώτο εξάμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στην εθνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε άνοδο κατά 12%.

 Συνολικά επισκέφθηκαν τα Εμιράτα 12 εκατ. επισκέπτες, που σημαίνει μία αύξηση κατά 42%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Η ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα αντικατοπτρίζεται επίσης σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα πληρότητας ξενοδοχείων τόσο στο Ντουμπάι (71,7%) όσο και στο Άμπου Ντάμπι (68,2%) τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών στο Ντουμπάι ξεπέρασε τα 8 εκατ. το επτάμηνο του 2022, καταγράφοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται περίπου κατά 15% των προπανδημίας επιδόσεων.

Σχετικά με τις προοπτικές για την εμιρατινή οικονομία, υπό τις τρέχουσες συνθήκες επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων, σύμφωνα με αναλύσεις οικονομολόγων των τοπικών Τραπεζών, η οικονομία των Ηνωμνένων Αραβικών Εμιράτων, και ειδικότερα του Ντουμπάι, είναι ευάλωτες, δεδομένης της ανοιχτής οικονομίας και της σημασίας του τομέα υπηρεσιών. Παρότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ανθεκτικότητα στον μη-πετρελαϊκό τομέα των Εμιράτων, υπάρχει αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές για το 2023.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα