Iσπανικός τουρισμός: Στο 87% των επιπέδων 2019 η ανάκαμψη των αφίξεων τον Αύγουστο - Ποιες αγορές ευθύνονται

20 Sep 2022, 12:55 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Iσπανικός τουρισμός: Στο 87% των επιπέδων 2019 η ανάκαμψη των αφίξεων τον Αύγουστο - Ποιες αγορές ευθύνονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εννέα εκατομμύρια αφίξεις διεθνών επισκεπτών κατέγραψε στα αεροδρόμιά της η Ισπανία τον Αύγουστο του 2022, αντιπροσωπεύοντας το 87% των αφίξεων του Αυγούστου του 2019.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε ο εθνικός φορέας για το μάρκετινγκ της χώρας, Turespaña, μέχρι και τον Αύγουστο, 53 εκατ. επιβάτες επισκέφθηκαν την Ισπανία.

Η Ισπανίδα υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Reyes Maroto, χαρακτήρισε πολύ θετική την πορεία του τουρισμού, καθώς επιβεβαιώνει την έντονη ανάκαμψη του κλάδου που αντιστέκεται σε αβεβαιότητας που δημιουργεί ο πόλεμος και ο πληθωρισμός. Οι προβλεψεις του υπουργείου για το φθινόπωρο είναι καλές «αν και με τη σύνεση που είναι απαραίτητη να έχουμε σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες».

Τον Αύγουστο, ένας στους 4 επιβάτες στη χώρα προήλθε από το Ην. Βασίλειο και κατευθύνθηκε κυρίως στις Βαλεαρίδες. Το 78,6% των επιβατών από το Ην. Βασίλειο ταξίδεψαν με αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους. Συνολικά, τα Ισπανικά αεροδρόμια υποδέχθηκαν 2,24 εκατ. επιβάτες από το Ην. Βασίλειο και η αγορά αυτή ανέκαμψε στο 84,6% των επιπέδων του 2019.

Επίσης, πάνω από 1,34 εκατ. επιβάτες προήλθαν από τη Γερμανία, με το 50% να προτιμά low cost αεροπορικές εταιρίες και με την αγορά να ανακάμπτει στο 87% των επιπέδων 2019.

Από την Ιταλία καταγράφηκαν 831.581 επιβάτες, οι οποίοι είχαν ως κύριο προορισμό την Καταλονία. Οκτώ στους 10 επιβάτες από την Ιταλία ταξίδεψαν με low cost αεροπορική εταιρία. Επιπλέον, καταγράφηκαν 711.189 επιβάτες από τη Γαλλία, με κατεύθυνση στους ίδιους προορισμούς.

Ως εκ τούτου, η μεγαλύτερη ανάκαμψη παρατηρείται στα Κανάρια, όπου οι αφίξεις ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του 2019 κατά 1,7%, και ακολούθησαν οι Βαλεαρίδες με ανάκαμψη 94,4% των επιπέδων προ πανδημίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα