Τουρισμός: Η Αίγυπτος θα ναυλώνει πτήσεις low cost για να αποφύγει τους τουρ οπερέιτορ

16 Sep 2022, 12:12 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η Αίγυπτος θα ναυλώνει πτήσεις low cost για να αποφύγει τους τουρ οπερέιτορ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Αίγυπτος επεξεργάζεται ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στις αφίξεις διεθνών επισκεπτών, προτείνοντας την απευθείας λειτουργία πτήσεων low cost από το εξωτερικό και το λανσάρισμα της δικιάς της εφαρμογής κρατήσεων που θα διαφεύγει των τουριστικών μεσαζόντων (τουρ οπερέιτορ).

Όπως μεταδίδει η Egypt Independent, ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, Nader Saad, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, μέσα από το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας και τις σχετικές αρχές, εργάζεται προκειμένου να ναυλώνει αεροσκάφη και να λειτουργεί πτήσεις χαμηλού κόστους που θα ανεβάζουν την ροή τουριστών.

Όπως τονίζει ο κ. Saad, «δεν θα αγοράζουμε αεροσκάφη γιατί δεν είναι προσιτά, όμως θα τα ναυλώνουμε προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις που ταιριάζουν στους τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός του πλαισίου των τουρ οπερέιτορ.

Αντίστοιχα, ανακοίνωσε ότι οι τουρίστες από άλλες χώρες θα μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσης και ξενοδοχείου μέσα από μια εφαρμογή, χωρίς τη μεσολάβηση των τουρ οπερέιτορ και άλλων τουριστικών οργανισμών.

Εκτός από αυτές τις προτάσεις που εξετάζονται για την προσέλκυση περισσότερων διεθνών ταξιδιωτών, οι ιδιωτικές εταιρίες, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας τους, λανσάρουν προσφορές που ενθαρρύνουν τη πολυήμερη διαμονή Ευρωπαίων ταξιδιωτών εν όψει του χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Τα πακέτα αυτά δημιουργήθηκαν για διαμονή διάρκειας από τρεις εβδομάδες έως 2 μήνες σε προορισμούς όπως το Σαρμ Ελ Σέιχ, η Χουργκάντα και η Μάρσα Αλάμ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα