Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού

18 Aug 2022, 08:34 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η οικονομία της Ταϊλάνδης θα συνεχίσει να επεκτείνεται το 2022 και το 2023, λόγω της ανάκαμψης της εγχώριας ζήτησης και του τουρισμού, παρά την αύξηση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Ο τουριστικός τομέας, ο οποίος ανακάμπτει σιγά-σιγά από την πανδημία μετά τη σταδιακή εξάλειψη των περιοριστικών μέτρων, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις ως συνέπεια του πολέμου και της κατάστασης του κορωνοϊού στην Κίνα. Η κυβέρνηση, όμως, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη, θεωρώντας τον τομέα του τουρισμού ως πιθανή στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης προβλέπει 5,6 εκατ. τουρίστες το 2022 και 19 εκατ. το 2023. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη διευκόλυνσης της εισόδου τουριστών και χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς εισόδου, παρά τον αριθμό των κρουσμάτων. Η περαιτέρω ανάκαμψη, όμως, του τουριστικού τομέα φαίνεται δύσκολη εν απουσία κινέζων τουριστών, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα κάτω από περιοριστικά μέτρα στην Κίνα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μπανγκόκ. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα