Σαουδική Αραβία: Στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με 80 εκατ. δολ.

17 Aug 2022, 08:40 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σαουδική Αραβία: Στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με 80 εκατ. δολ.

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πόροι ύψους 80 εκατ. δολ έχουν εκταμιευθεί προς τον  τουριστικό τομέας της Σαουδικής Αραβίας μέσω ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος, που στοχεύει στην  στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Η πρωτοβουλία, που αποτελεί υλοποίηση  προγράμματος κοινής χρηματοδότησης από το Κρατικό Ταμείο Τουρισμού και την Arab National Bank,  έχει στόχο να ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα να διερευνήσει τις ευκαιρίες που αναδύονται  στον κλάδο του τουρισμού, με στόχο να καταστεί το Βασίλειο ένας από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως έως το 2030.

Ο Ahmed Al-Khateeb, υπουργός τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Συγχαίρουμε το Ταμείο Τουριστικής Ανάπτυξης και την Αραβική Εθνική Τράπεζα για την έναρξη του Προγράμματος Χρηματοδότησης Τουρισμού, με  την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν περισσότερο από το 90% των εγκαταστάσεων στον  τομέα του τουρισμού. Αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλλει  στην επίτευξη των φιλοδοξιών τους σύμφωνα με τους στόχους του Vision 2030.»

Σημειώνεται ότι η έναρξη λειτουργίας αυτού του νέου ταμείου είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για την προώθηση του τουριστικού τομέα. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 116ου Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο Al-Khateeb ανακοίνωσε ότι το Βασίλειο θα δαπανήσει 100 εκατ. δολάρια για την παροχή εκπαίδευσης σε 100.000 άτομα για να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού και της αειφορίας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Τζέντα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα