Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

09 Aug 2022, 11:01 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα 17 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα τουριστικά έσοδα στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι με την αγορά ταξιδιωτών που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη να είναι η Αμερικανική.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η ένωση εμπόρων Comfcommercio, 2,2 εκατ. Αμερικανοί αναμένεται να επισκεφθούν την Ιταλία αυτό το καλοκαίρι (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), συνεισφέροντας 2,1 δισ. ευρώ τουριστικών εσόδων στη χώρα, 20% περισσότερα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Καναδοί, Αυστραλοί και Νοτιοαμερικανοί καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο στο σύνολο επισκεπτών.

Επιπλέον, ο εσωτερικός τουρισμός της Ιταλίας κινείται με θετικό πρόσημο, με 35 εκατ. Ιταλούς να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, παρά το αυξημένο κόστος ζωής.

Ο αριθμός των επισκεπτών από Ασιατικές χώρες μειώνεται, ενώ και οι ροές από τη Ρωσία έχουν εκμηδενιστεί.

Η Γερμανία παρουσιάζει επίσης μείωση 27% τον Ιούλιο έναντι του 2019, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές, τη στιγμή που σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Istat, σε μια κανονική χρονιά, οι Γερμανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα με μερίδιο 14,1%. Το 3% αναλογεί στους Αμερικανούς και άλλο ένα 3% στους Βρετανούς.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, εκτιμάται ότι ο κλάδος ταξιδιών και τουρισμού στην Ιταλία πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, φτάνοντας σε επίπεδα προ πανδημίας το 2023, μειωμένα μόλις κατά 0,3% έναντι των επιπέδων 2019.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα