Η Ισπανία επιβάλει πρόστιμο 740 ευρώ στους τουρίστες που ουρούν στη θάλασσα

22 Jun 2022, 07:10 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Ισπανία επιβάλει πρόστιμο 740 ευρώ στους τουρίστες που ουρούν στη θάλασσα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία προς το παρόν πόλη στην Ισπανία έκρινε επίσημα ότι η χρήση της θάλασσας ως ουρητήριο, είναι αξιόποινο αδίκημα και όποιος λουόμενος συλληφθεί επ’ αυτοφώρω,  θα τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο που ανέρχεται σε περίπου 740 ευρώ.

Ειδικότερα, το συμβούλιο του Βίγκο στην περιοχή της Γαλικίας, έλαβε τη νέα απόφαση σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις παραλίες του, καθώς μετά την πανδημία, ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται εξακολουθητικά και δραματικά.

Ως εκ τούτου, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι ντόπιοι που θα διακρίνονται να συμμετέχουν στην πανάρχαια παράδοση της χρήσης της θάλασσας ως ουρητήριο, θα αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα.

Ωστόσο, ενώ οι αρχές έχουν ενημερώσει για τους κανονισμούς απαγόρευσης των φυσιολογικών ανθρώπινων λειτουργιών στην παραλία ή στη θάλασσα, δεν έχει γίνει γνωστό για το πώς ακριβώς θα τους επιβάλουν. Πάντως, δεν πρόκειται για εύκολο έργο, δεδομένου ότι η ούρηση στη θάλασσα γίνεται ως επί το πλείστον κρυφά,  αν και ορισμένοι προτείνουν να παρακολουθεί τους λουόμενους το προσωπικό της παραλίας. Προς το παρόν, το μόνο που έχει αποφασιστεί πρακτικά και είναι εφικτό, είναι η τοποθέτηση ικανού αριθμού τουαλετών στις παραλίες.

Εκτός από τις συνήθειες της τουαλέτας, οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν επίσης πρόστιμα για τη χρήση σαπουνιού στην παραλία, την εγκατάλειψη σκουπιδιών στην άμμο και τη χρήση μπάρμπεκιου ή άλλων μέσων που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα