Μονά- ζυγά στο Αμάλφι της Ιταλίας για να περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση

20 Jun 2022, 10:01 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μονά- ζυγά στο Αμάλφι της Ιταλίας για να περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η γραφική ακτή Αμάλφι της Ιταλίας αναλαμβάνει δράση για να τερματίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση πολλών χιλιομέτρων, που παρατηρείται ιδιαίτερα τα καλοκαίρια και ταλαιπωρεί τους επισκέπτες.

Οι Αρχές στην ακτή Αμάλφι, λοιπόν, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, αποφάσισαν να επιβάλουν το μέτρο των μονών και ζυγών στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όλο τον Αύγουστο και τα Σαββατοκύριακα από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και την περίοδο διακοπών του Πάσχα.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μειώσουν στο μισό την κίνηση αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό, μήκους 50 χιλιομέτρων, με αυτό το μέτρο.

Εξαιρούνται οι κάτοικοι των 13 πόλεων κατά μήκος της ακτής μεταξύ του Vietri sul Mare και του Positano, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί.

Οι περισσότερες τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις είδαν θετικά το μέτρο. Η τοπική ένωση ξενοδοχείων Federalberghi Salerno, όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι το μέτρο θα προκαλέσει σύγχυση και θα εμποδίσει τους αυτοκινούμενους παραθεριστές να φτάσουν στα ξενοδοχεία τους που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα