Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

26 May 2022, 12:37 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το ζήτημα της ευλογιάς των πιθήκων, όμως ο ισπανικός τουρισμός δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο από την ασθένεια.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EFE στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η κ. Maroto απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αυξημένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκαν στην Ισπανία να δημιουργήσουν αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας, καθώς είναι «πολύ περιορισμένα», όπως είπε.

Η Ισπανίδα υπουργός προειδοποίησε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Η κ. Maroto υπογράμμισε, τέλος, ότι η πανδημία κορωνοϊού έδωσε στην Ισπανία ένα σύστημα «καταγραφής και ελέγχου» για ιούς και μολύνσεις που προσφέρει «μια σχετική ηρεμία» κατά την υιοθέτηση μέτρων.

Από το σύνολο των κρουσμάτων στην Ισπανία, 51 έχουν αναφερθεί στην περιοχή της Μαδρίτης, τα περισσότερα από τα οποία εντοπίστηκαν σε μια σάουνα ενηλίκων που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, με τα άλλα τέσσερα κρούσματα στα Κανάρια Νησιά.

Η υπουργός Υγείας της χώρας, Καρολίνα Ντάριας, είπε ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει το εμβόλιο Imvanex κατά της ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο κατασκευάζεται από τη δανική εταιρεία Bavarian Nordic, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των δόσεων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα