Ισπανία: Πώς ο τουρισμός γκολφ καταπολεμά την εποχικότητα και ανεβάζει την ποιότητα των ταξιδιωτών

12 May 2022, 13:29 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία: Πώς ο τουρισμός γκολφ καταπολεμά την εποχικότητα και ανεβάζει την ποιότητα των ταξιδιωτών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

1,2 εκατ. τουρίστες ταξιδεύουν ετησίως στην Ισπανία για τουρισμό γκολφ, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου IE που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γκολφ Ισπανίας (RFEG) και την Ισπανική Ένωση Γηπέδων Γκολφ (AECG)

Ο τουρισμός γκολφ συμβάλλει στην καταπολέμηση της εποχικότητας ενώ οι άμεσες δαπάνες των τουριστών που λατρεύουν το άθλημα και ταξιδεύουν για αυτό στην Ισπανία φτάνουν τα 4,6 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε πολλαπλασιαστικά οφέλη σε έμμεσο και επαγόμενο εισόδημα στη χώρα που ανεβάζει που ανεβάζει τον αντίκτυπο των τουριστικών δαπανών στην ισπανική οικονομία σε 11,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το προφίλ των τουριστών γκολφ είναι υψηλότερης ποιότητας και αγοραστικής δύναμης, δεδομένου ότι τα εισοδηματικά τους επίπεδα είναι σημαντικά υψηλότερο από του μέσου τουρίστα. Ενώ μόλις το 9% των ταξιδιωτών της Ισπανίας αυτοχαρακτηρίζεται υψηλού εισοδήματος, το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 27% στους ταξιδιώτες που κάνουν τουρισμό γκολφ. Οι τουρίστες μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων, αθροιστικά, αντιπροσωπεύουν το 63% του συνόλου των τουριστών γκολφ στη χώρα και μόλις το 36% του συνολικού τουρισμού της Ισπανίας.

Η έκθεση αποκαλύπτει ακόμα ότι η μέση διάρκεια διαμονής των ταξιδιωτών γκολφ είναι μεγαλύτερη κατά σχεδόν 5 ημέρες έναντι του μέσου ταξιδιώτη στην Ισπανία (11,9 έναντι 7,4 ημέρες). Παράλληλα, η υψηλή σεζόν της αθλητικής δραστηριότητας δεν συμπίπτει με την υψηλή σεζόν αφίξεων τουριστών στην Ισπανία, επομένως ο τουρισμός γκολφ συμβάλλει στην αποφυγή της εποχικότητας τους κλασικούς καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα