Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

25 Jan 2022, 09:23 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ισραηλινή οικονομία πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 7% το 2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας οικονομικών αναλύσεων και εταιρικών δεδομένων Dun & Bradstreet, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο ανάπτυξης, ο οποίος έφτασε στο 5,9%.

Κλειδί για τις υψηλές επιδόσεις της ισραηλινής οικονομίας αποτέλεσε η αδιάλειπτη ανάπτυξη του τομέα υψηλής τεχνολογίας, στον οποίον σημειώθηκε ρεκόρ εισροής επενδυτικών κεφαλαίων, ύψους άνω των 18 δισ. δολ. στο  εννεάμηνο του 2021. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο τουρισμός και η εστίαση υποχώρησαν σημαντικά, ενώ η έκθεση της εταιρείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κατασκευαστικό τομέα, καθώς και το εμπόριο αυτοκινήτων και ηλεκτρικών συσκευών, που πλήττονται από την έλλειψη βασικών για την ομαλή λειτουργία τους πρώτων υλών, εξαιτίας των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία του Ισραήλ είχε ανακοινώσει την αύξηση το εγχώριου ΑΕΠ κατά 2,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2021, την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 0,7% στην ίδια περίοδο και την αύξηση των εξαγωγών κατά 7,5%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα