Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell
23 Jan 2022, 09:05 | ΚΟΣΜΟΣ
Σοφία Κοντογιάννη
Κάθε χρόνο, στο Πανεπιστήμιο Cornell, το φθινόπωρο προαναγγέλλει την επιστροφή του πιο ασυνήθιστου μηχανήματος αυτόματης πώλησης το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά έξω από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Οπωροκηπευτικών.
Αντί της συνηθισμένης ποικιλίας σνακ, ο δημοφιλής αυτόματος πωλητής διαθέτει 9 ποικιλίες μήλων, τις οποίες καλλιεργούν οι φοιτητές στα δύο περιβόλια του Cornell.
Mε 1 δολάριο, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μήλων όπως Gala, Shizuka, Honeycrisp, McIntosh ή Ginger Gold. Οι ποικιλίες ωστόσο, διαφέρουν από μήνα σε μήνα. Στα τέλη Αυγούστου, το μηχάνημα αυτόματης πώλησης είναι γεμάτο μήλα Sansa ή SweeTango, ενώ ο Νοέμβριος εισάγει ποικιλίες όπως το Goldrush. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην κηπουρική είναι υπεύθυνοι τόσο για τη συλλογή των φρούτων, όσο και για τον συνεχή ανεφοδιασμό του πωλητή. Όλα τα έσοδα υποστηρίζουν την ‘Ενωση Οπωροκηπευτικών (SoHo), η οποία προωθεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ συναδέλφων και μελλοντικών συναδέλφων στον τομέα της κηπουρικής, μέσω τακτικών συναντήσεων, μαγειρικής και εκδηλώσεων που προάγουν την επαγγελματική ανάπτυξη.
Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, το οποίο τα 10 τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο υπερηφάνειας για το πανεπιστήμιο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία καινοτομία. Τα περιβόλια του πανεπιστημίου, Cornell Orchards, αποτέλεσαν το έδαφος αναπαραγωγής σημαντικών νέων ποικιλιών μήλων, συμπεριλαμβανομένων των Empire, Macoun, Rubyfrost, Snapdragon και Firecracker, τα οποία εμφανίζονται στον αυτόματο πωλητή κάθε φθινόπωρο, ενώ κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί και αρκετές πειραματικές ποικιλίες που δεν κατονομάζονται.
Η δημιουργία και η εμπορία πιο νόστιμων ποικιλιών μήλων είναι πολύ σημαντική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την ανάπτυξη και την προώθηση του Cosmic Crisp, ενός αντιπάλου του Honeycrisp, στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον επενδύθηκε το εκπληκτικό ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι για την Ουάσιγκτον, η οποία διαθέτει περίπου 1.500 μηλοπαραγωγούς και 175.000 στρέμματα οπωρώνες, τα μήλα αποτελούν μια επιχείρηση 2,5 δισ δολαρίων ετησίως. Κάθε φθινόπωρο, περίπου 50.000 άνθρωποι μαζεύουν πάνω από 12 δισ μήλα με το χέρι, ενώ τα φρούτα της εξάγονται σε 60 χώρες.
διαβάστε ακόμα
-
Τζιν τόνικ στο πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο 23/05 | 08:28
-
Τουρισμός 2022: Η Ισπανία ανακάμπτει σε επίπεδα 2019 στις αεροπορικές αφίξεις 20/05 | 12:49
-
Ισπανία: Οι ενεργειακές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,8 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 22/05 | 08:38
-
Ουκρανοί ξεναγοί και τουριστικοί πράκτορες διηγούνται 20/05 | 10:44
-
Ισπανία: Ο θρησκευτικός τουρισμός παράγοντας ανάπτυξης 19/05 | 11:55
-
Golf Globe: Η Τουρκία επιστρέφει ως ο απόλυτος προορισμός γκολφ 19/05 | 12:12
-
Οι λάτρεις των σπηλαίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Σπηλαίων και Υπόγειου Κόσμου 19/05 | 09:24
-
Το Ισραήλ καταργεί όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το ερχόμενο Σάββατο 18/05 | 10:55
-
Τουρκικός τουρισμός: Διπλάσια ανάπτυξη από το ρυθμό της Οικονομίας την ερχόμενη 10ετία- Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον "ήλιο" 16/05 | 16:15
-
Ισπανία | Παραμένει μέχρι τις 15 Ιουνίου η απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους ενήλικες 17/05 | 09:48
δημοφιλέστερα
- 1 Airbnb | Οι περισσότεροι οικοδεσπότες νοικιάζουν τα σπίτια τους για να επιβιώσουν - νέες εμπειρίες αναζητούν οι επισκέπτες 21.05.2022 | AIRBNB
- 2 Προσοχή στις απάτες! Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων 23.05.2022 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 3 Καλή χρονιά για τον τουρισμό το 2022 παρά τις δυσκολίες που υφίστανται οι επιχειρήσεις 22.05.2022 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 4 Ελληνικός τουρισμός 2022 | Με το δεξί ξεκινά και ο Ιούνιος - 703.000 αεροπορικές θέσεις την εβδομάδα 30/5 έως 5/6 23.05.2022 | ΑΓΟΡΕΣ
- 5 Το μυστικό για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε κορυφαία ταλέντα στην επιχείρησή σας 23.05.2022 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 6 Αξιοποίηση του διατηρητέου ξενοδοχείου Σάρλιτζα Παλλάς στη Λέσβο με τη δημιουργία κέντρου Θερμαλισμού 23.05.2022 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 7 Β.Κικίλιας | Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων 22.05.2022 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 8 Πρωταθλήτρια στην επιμήκυνση της σεζόν η Σαντορίνη με βάση τα έσοδα στο α' τρίμηνο 23.05.2022 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Τζιν τόνικ στο πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο 23.05.2022 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Μια ακόμη σεζόν για γερά νεύρα 23.05.2022 | ΑΠΟΨΗ