Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

22 Jan 2022, 11:48 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας το 2021 αυξήθηκε κατά 45% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σύμφωνα με τον Διευθυντή του Οργανισμού Προώθησης και Υποστήριξης του Τουρισμού (APST) κ. Ljupco Janevski.

«Σε γενικές γραμμές, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Μακεδονία αυξήθηκε κατά 50%, και αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά στους αριθμούς που πραγματοποιήθηκαν το 2017 και το 2018. Σημαντική αύξηση άνω του 45% καταγράφεται στη Στρούγκα.

Αυτό δείχνει ότι ο τουριστικός τομέας αρχίζει σιγά-σιγά να σταθεροποιείται. Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο της Στρούγκα κ. Ramiz Merko δυνατότητες για την προβολή της πόλης, η οποία γίνεται όλο και πιο ελκυστική για τους ξένους τουρίστες. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε σχετικές εκθέσεις σε Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη και Βελιγράδι", δήλωσε ο κ. Janevski.

Στο μεταξύ, το Ανεξάρτητο Επιμελητήριο Επιχειρήσεων Εστίασης (NUK) ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία παγκόσμιου κρυπτονομίσματος το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο σε επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας. "Δημιουργήσαμε αυτή την πρωτοβουλία ως εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεών μας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία μπορεί να έχει περιφερειακό χαρακτήρα, μπορούμε να εργαστούμε για την προώθηση των επιχειρήσεων και των τουριστικών δυνατοτήτων των χωρών μας.

Αυτό θα επιτρέψει σε ανθρώπους και εταιρείες από όλο τον κόσμο να κάνουν κρατήσεις για τα ταξίδια τους στα Βαλκάνια χρησιμοποιώντας αυτό το κρυπτονόμισμα", ενημερώνουν από το NUK και προσθέτουν ότι έχουν ήδη υποβάλει αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα και σε άλλα σχετικά ιδρύματα για νομιμοποίηση του εμπορίου με την έκδοση κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα