Τυνησία: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

16 Jan 2022, 13:32 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τυνησία: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με στόχο την αναχαίτιση και την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας που σχετίζεται με την παγκόσμια επικράτηση της μετάλλαξης «όμικρον», η κυβέρνηση της Τυνησίας επέβαλε απαγόρευση νυχτερινής  κυκλοφορίας από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. η οποία θα υλοποιείται από τις περιφερειακές Αρχές ανάλογα με το ποσοστό επικράτησης στην κοινότητα. Στην Τύνιδα το μέτρο εφαρμόζεται από την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, βάσει των συστάσεων του αρμόδιου επιστημονικού συμβουλίου, η κυβέρνηση, επιβάλλει αναβολή ή ακύρωση για όλες τις συγκεντρώσεις ή δημόσιες εκδηλώσεις, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Τα μέτρα ισχύουν για περίοδο δύο εβδομάδων και δύνανται, ανάλογα της εξέλιξης της υγειονομικής κατάστασης, να ανανεωθούν.

Επιπροσθέτως, η Τυνησία θα επιταχύνει την διαδικασία του εμβολιασμού και θα διασφαλίσει τη λήψη των αναμνηστικών δόσεων σε όσους δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το προβλεπόμενο σχήμα εμβολιασμού.

Συμπληρωματικά, θα ενισχυθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι στα σύνορα, με συστηματικές εξετάσεις σε άτομα που εισέρχονται στη χώρα και παράλληλα υπάρχει σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων προς τις πιο μολυσμένες περιοχές της χώρας.

Τέλος, η κυβέρνηση ζητά καλύτερη τήρηση των μέτρων υγείας όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση φυσική απόστασης και ο αερισμός των κλειστών χώρων και θα εντείνει τους σχετικούς ελέγχους και τα διοικητικά πρόστιμα. Ήδη, από τις 22.12.2021 στην Τυνησία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα, ενώ θεωρητικά τούτο ισχύει, χωρίς όμως να έχει τηρηθεί, και για τα καφέ και τα εστιατόρια.

Σημειώνεται ότι η χώρα θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει το προηγούμενο του περασμένου καλοκαιριού όπου στα τέλη Ιουλίου 2021, υπήρξε κορύφωση της πανδημίας με περισσότερους από 200 θανάτους καθημερινά. Τελικά η Τυνησία κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση χάρη σε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, η οποία όμως έχει χάσει μέρος της δυναμικής της το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins το ποσοστό του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού φθάνει το 52% δηλαδή λίγο πάνω από 6 εκατ. κάτοικοι. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα