Τουρισμός | Διαμονή μακράς διάρκειας από την τρίτη ηλικία ο στόχος για τα Κανάρια Νησιά

09 Dec 2021, 13:45 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Διαμονή μακράς διάρκειας από την τρίτη ηλικία ο στόχος για τα Κανάρια Νησιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H τουριστική αρχή των Καναρίων Νησιών λάνσαρε ένα νέο σχέδιο για την προσέλκυση τουριστών τρίτης ηλικίας, άνω των 55 ετών, οι οποίοι επιθυμούν διακοπές μεγάλης διάρκειας.

Στόχος είναι να διπλασιαστούν οι δαπάνες τουριστών τρίτης ηλικίας στα νησιά και να φτάσουν τα 770 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η στρατηγική αυτή επικεντρώνεται στο κόνσεπτ «Κάντε ένα διάλειμμα ζωής στο καλύτερο κλίμα του κόσμου», όπως γνωστοποίησαν η υπουργός Τουρισμού, Yaiza Castilla και ο διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Canary Islands Tourism, Alberto Ávila, κατά τη παρουσίασή της.

Σύμφωνα με την κ. Castilla, η οικονομία τρίτης ηλικίας αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ στην Ευρώπη και πάνω από το 45% της παγκόσμιας κατανάλωσης, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί την αναγνωρίζουν ως τη νέα οικονομική ατμομηχανή.

Ο ΠΟΤ υπολογίζει ότι ο πληθυσμός άνω των 60 ετών θα πραγματοποιεί πάνω από 2 δισ. διεθνή ταξίδια μέχρι το 2050.

Οι επισκέπτες τρίτης ηλικίας είναι ανάμεσα στις τρεις κατηγορίες ταξιδιωτών με τη μεγαλύτερη διαμονή (ταξιδιώτες με απομακρυσμένη εργασία και επαγγελματίες αθλητές), στις οποίες τα Κανάρια θα επενδύσουν 1,5 εκατ. ευρώ το 2022.

Η πρότασή μας αντιπροσωπεύει τη σοβαρή δέσμευσή μας στη διαφοροποίηση, δήλωσε η κ. Castilla, ενώ στον τουρισμό τρίτης ηλικίας πρόκειται να δαπανηθούν τουλάχιστον 500.000 ευρώ το 2022.

Ωστόσο, η εφαρμογή του σχεδίου ξεκίνησε το 2021, με επιπλέον προϋπολογισμό ύψους 250.000 ευρώ για το Δεκέμβριο.

Έχουμε ήδη αρχίσει να τοποθετούμαστε στο μυαλό δυνητικών καταναλωτών και στην Ισπανική αγορά έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε εκτενώς σε σημαντικά κομμάτια της αγοράς για το brand των Καναρίων, υπογράμμισε η υπουργός.

Τα Κανάρια θα πρέπει να αποτελούν προορισμό προτεραιότητας για τους τουρίστες τρίτης ηλικίας και πρόκειται για μια ευκαιρία για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που τα Κανάρια δεν πρέπει να χάσουν, πρόσθεσε.

Το 2019 οι ταξιδιώτες τρίτης ηλικίας αντιπροσώπευαν το 34% του συνολικού αριθμού αφίξεων στα Κανάρια.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα