Ο Μπ. Τζόνσον κατά της άποψης των επιστημόνων ότι τα μέτρα δεν θα περιορίσουν την Όμικρον

06 Dec 2021, 12:54 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ο Μπ. Τζόνσον κατά της άποψης των επιστημόνων ότι τα μέτρα δεν θα περιορίσουν την Όμικρον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αρνείται τη θέση των επιστημόνων ότι η επιστροφή των ταξιδιωτικών περιορισμών για την επιβράδυνση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, είναι μια μάταιη διαδικασία.

Σε επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα του Merseyside, ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι αυτό που κάνουμε είναι να ανταποκρινόμαστε στην πανδημία. Ήμασταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που λάβαμε αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της Omicron. Βάλαμε αμέσως, περίπου 10 χώρες στην κόκκινη λίστα και είπαμε ότι όποιος έρχεται από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για μερικές μέρες».

Τώρα, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, περνάμε ένα βήμα παρακάτω ενισχύοντας αυτά τα μέτρα καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει η συνολική καθοδήγηση και οι συστάσεις για την Όμικρον. Περιμένουμε να δούμε πόσο ακριβώς επικίνδυνη είναι, τι επιιπτώσεις έχει όσον αφορά τους θανάτους και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, δήλωσε.

Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στη διασπορά της Όμικρον, λένε οι επιστήμονες

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου East Anglia, Paul Hunter, δηλώνει ότι η ενίσχυση των ταξιδιωτικών κανόνων θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Μιλώντας στην εκπομπή BBC Breakfast, ο καθηγητής τόνισε ότι όλα όσα κάνουμε έχουν κάποιο όφελος, όμως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε αυτή τη φάση θα έχουν πολύ μικρό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο πιθανόν να εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις μπορεί να έχουν αντίθετο αντίκτυπο στον έλεγχο της πανδημίας. Ένα από τα προβλήματα που προκαλούν τέτοιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, είναι ότι δίνουν λόγους σε άλλες χώρες να μην είναι ανοικτές για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές λόγω του φόβου για οικονομικές κυρώσεις.

Επομένως, συνέχισε ο καθηγητής, πιστεύω ότι μόλις η παραλλαγή διαδοθεί σε μια χώρα, τότε οι περιορισμοί συνόρων δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον. Το γνωρίζαμε αυτό εδώ και δεκαετίες, πριν τον κορωνοϊό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα