Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις για την επιστροφή των τεστ προ της αναχώρησης

06 Dec 2021, 12:40 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις για την επιστροφή των τεστ προ της αναχώρησης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H ταξιδιωτική βιομηχανία του Ην. Βασιλείου εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα τεστ προ αναχώρησης για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα.

Το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο, τίθεται σε ισχύ στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Grant Shapps στην Telegraph λίγες ημέρες νωρίτερα ότι ένα τέτοιο μέτρο θα σκότωνε και πάλι τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Ο επικεφαλής του τουρ οπερέιτορ Blue Bay Travel, Alistair Rowland, χαρακτήρισε χτύπημα στην ταξιδιωτική βιομηχανία τα νέα μέτρα και σε όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμη στο εξωτερικό απολαμβάνοντας τις διακοπές τους και δεν έλαβαν υπόψη τους την απαίτηση τεστ πριν την αναχώρηση πριν επιστρέψουν στην πατρίδα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage Travel Partnership, Julia Lo Bue-Said, τόνισε ότι για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο έλεος μιας κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να επικοινωνήσει στο εσωτερικό της, και χαρακτήρισε το μέτρο μια θανατηφόρα σφαίρα για πολλά ταξιδιωτικά γραφεία.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, οι βρετανοί υπουργοί συμφώνησαν επίσης να τοποθετηθεί η Νιγηρία στην κόκκινη λίστα από σήμερα, στις 4 τα ξημερώματα, με την απαίτηση καραντίνας σε όλες τις αφίξεις για 11 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο καραντίνας εγκεκριμένο από την κυβέρνηση, με κόστος που ανέρχεται σε 2.285 λίρες.

To oριζόντιο μέτρο των τεστ πριν την είσοδο στο Ην. Βασίλειο, επιπλέον του μέτρου της απομόνωσης και των τεστ PCR στις αφίξεις είναι εντελώς εκτός βηματισμού με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς οι χώρες υιοθετούν προσεγγίσεις που βασίζονται στην επιστήμη, αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Sean Doyle.

Οι πελάτες μας, πρόσθεσε, θα έρθουν αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και το χάος, και πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για όλους όσους εργάζονται στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα