Χειμερινός τουρισμός στη Βουλγαρία: Πού ζητούνται πιστοποιητικά και τεστ και πού όχι

06 Dec 2021, 12:01 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Χειμερινός τουρισμός στη Βουλγαρία: Πού ζητούνται πιστοποιητικά και τεστ και πού όχι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ PCR μπορούν να επισκέπτονται οι χειμερινοί τουρίστες τα ξενοδοχεία και τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γνωστοποίησε το Υπουργείο Τουρισμού. Αντίθετα, για να επισκεφθούν εστιατόρια, εγκαταστάσεις SPA, ιαματικά λουτρά και άλλους χώρους αναψυχής στα βουλγαρικά θέρετρα, οι τουρίστες θα χρειάζεται να έχουν έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την απουσία του Covid ή το γεγονός ανάρρωσης από την ασθένεια.

Το έγγραφο μπορεί να είναι είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (αναγνωρίζεται και το Sputnik V), είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από προηγούμενη λοίμωξη ή τεστ PCR όχι μεγαλύτερη από 72 ώρες. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών εξαιρούνται από την παροχή πιστοποιητικών.

Οι επισκέπτες  στα θέρετρα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα φαρμακεία και καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία και άλλα δημόσια ιδρύματα καθώς και σε εστιατόρια (εκτός των ωρών, που παρέχονται γεύματα).

Εάν κάποιος επισκέπτης εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού, απομονώνεται σε ξεχωριστό δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ η ίδια η εγκατάσταση διαμονής δεν θα τεθεί σε καραντίνα. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι διαμονής του επισκέπτη, που ανιχνεύονται με COVID-19 θα απολυμαίνονται σχολαστικά.

Το επίσημο άνοιγμα της σεζόν στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά εάν χιονίσει νωρίτερα το σκι και τα τελεφερίκ θα ξεκινήσουν νωρίτερα.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Βουλγαρία έχει ενημερώσει για την κατηγοριοποίηση των χωρών και την είσοδο των πολιτών από αυτές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα