Ισπανία: Βρετανοί επισκέπτες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού

30 Nov 2021, 11:22 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Βρετανοί επισκέπτες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Βρετανοί επισκέπτες δεν θα επιτρέπονται πλέον στην ισπανική επικράτεια χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού , σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης, καθώς η χώρα επαναπροσδιορίζει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της λόγω ανησυχιών για τη νέα μετάλλαξη  Omicron.

Η απόφαση  τίθεται σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου και απαγορεύει στους ανεμβολίαστους Βρετανούς να εισέλθουν στη χώρα με αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η απόφαση θα επηρεάσει πολύ τους Βρετανούς, αφού περί τους 300.000 διαθέτουν κατοικίες στην Ισπανία, αλλά ίσως όχι τόσο όσο την τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας. Η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους πολίτες να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση για την εορταστική περίοδο του τέλους του έτους.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε τα 299.581 θετικά κρούσματα, επιπλέον των 874 θανάτων που αναφέρθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τα νέα μέτρα δεν επηρεάζουν πολλές τρίτες χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Ινδονησία, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, η Νέα Ζηλανδία, το Περού, το Κατάρ, η Ρουάντα, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Μακάο και Ταϊβάν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα