Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα στα ταξίδια μετά από εντοπισμό κρουσμάτων παραλλαγής Όμικρον

29 Nov 2021, 13:47 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Αυστηρότερα μέτρα στα ταξίδια μετά από εντοπισμό κρουσμάτων παραλλαγής Όμικρον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H νέα παραλλαγή κορωνοϊού Όμικρον η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Ν. Αφρική και πλέον έχει φτάσει και στο Ην. Βασίλειο, συνέβαλλε στην απόφαση της Βρετανίας να κάνει και πάλι υποχρεωτικά τα τεστ PCR.

Τα τεστ αυτά θα πρέπει να γίνονται κατά τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη στη Βρετανία και μέχρι να εξαχθεί αρνητικό αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες θα αναγκάζονται να μένουν σε καραντίνα.

Οι νέες αυτές απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές για όλους ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Πριν από τη λήψη των νέων μέτρων, η βρετανική κυβέρνηση απαιτούσε τεστ αντιγόνου τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη, το οποίο είναι φθηνότερο από το PCR, ενώ δεν απαιτούνταν και καραντίνα μέχρι την εξαγωγή του αποτελέσματος.

Επιπλέον, νέες χώρες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα του Ην. Βασιλείου: Ανγκόλα, Μποτσουάνα, Λεσόθο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Σουαζιλάνδη, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε και Νότια Αφρική.

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν  όμως θα εφαρμόσουμε νέα προληπτικά και προσωρινά μέτρα, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έπειτα από τον εντοπισμό των δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας παραλλαγής στην Αγγλία. Οι δύο αυτοί άνθρωποι είχαν ταξιδέψει στη νότια Αφρική.

Αντιδράσεις από την τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας

Η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, χαρακτήρισε τις νέες αποφάσεις της Βρετανίας "τεράστιο χτύπημα" στην ταξιδιωτική βιομηχανία η οποία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα προς την ανάκαμψη. Είναι ζωτικής σημασίας η απόφαση αυτή να διατηρηθεί υπό αυστηρή αξιολόγηση και οι περιορισμοί να αρθούν εγκαίρως εάν γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βρετανικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, ανέφερε.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με τα μέτρα αυτά η χώρα "κερδίζει χρόνο" μέχρι οι επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για την Όμικρον. 

Από την πλευρά της η οργάνωση προστασίας καταναλωτών Which? επισημαίνει ότι εφόσον η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κάνει υποχρεωτικά τα τεστ PCR, θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να ρυθμίσει κατάλληλα την αγορά και να εφαρμόσει τις συστάσεις της αρχής Ανταγωνισμού ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να είναι σίγουροι ότι κάνουν κράτηση σε παρόχους στους οποίους μπορούν να βασιστούν.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα