Σλοβενία: Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στον τουρισμό

27 Nov 2021, 10:35 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σλοβενία: Αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στον τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σλοβενική τουριστική βιομηχανία θα λάβει 200 εκατ. ευρώ σε επενδυτικά κεφάλαια στο εγγύς μέλλον και θα καταγράψει 10% περισσότερες αφίξεις το 2021 από το 2020, ανέφεραν ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες στον Τύπο στη Λιουμπλιάνα, ενώ παρουσίαζαν τις Ημέρες Τουρισμού της Σλοβενίας.

Ο τουρισμός βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο ανάκαμψης και μετασχηματισμού μετά την πανδημία, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες. Στη μεταπανδημική περίοδο, θα χρειαστούν νέοι δείκτες επιτυχίας. Αντί να εστιάζουμε σε αριθμούς, η ικανοποίηση των τουριστών και του τοπικού πληθυσμού και η προστιθέμενη αξία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, συμφώνησαν οι αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, η σλοβενική θυγατρική του επεξεργαστή καρτών πληρωμών Diners Club Italia θα κλείσει, επιφέροντας απώλεια 46 θέσεων εργασίας. Η διαδικασία εκκαθάρισης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2022, ανακοίνωσε η Diners Club Italia. Η απόφαση, που ελήφθη από τους Ελβετούς ιδιοκτήτες του Diners Club Italia, Corner Group, προκλήθηκε από τη μείωση του τουρισμού και των ταξιδιών, που αντιπροσώπευαν ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η Diners Club Italia είπε ότι η διάλυση ήταν η μόνη επιλογή. Είπε ότι θα προσφερθεί βοήθεια σε όλους τους εργαζομένους στην εύρεση νέων θέσεων εργασίας και ότι όλες οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους θα τηρηθούν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα