Ισπανία/ Τουρισμός: Ολόκληρη η Ελλάδα στην "κόκκινη λίστα" - Είσοδος με αυξημένα μέτρα

26 Oct 2021, 13:28 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία/ Τουρισμός: Ολόκληρη η Ελλάδα στην "κόκκινη λίστα" - Είσοδος με αυξημένα μέτρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα, τη Δανία, την Τσεχία, το Λίχτενσταϊν και μερικές άλλες περιοχές, που ταξιδεύουν στην Ισπανία, χρειάζεται να ακολουθούν επιπλέον κανονισμούς εισόδου στη χώρα, καθώς τοποθετήθηκαν στη λίστα υψηλού κινδύνου.

Κατά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, μόλις 12 περιοχές της Ελλάδας, τρεις της Δανίας και οκτώ της Τσεχίας περιλαμβάνονταν στη λίστα υψηλού κινδύνου, όμως πλέον σε αυτήν εντάσσονται ολόκληρες οι χώρες.

Βάσει των νέων κανονισμών, όλοι οι επισκέπτες της Ισπανίας από τις 4 αυτές χώρες αλλά και από ορισμένες περιοχές της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν επίσης υψηλού κινδύνου, χρειάζεται να παρουσιάζουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον κορωνοϊό.

Οι ταξιδιώτες που δεν παρουσιάζουν αυτά τα αποδεικτικά, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα.

Η ανανεωμένη λίστα επικίνδυνων χωρών για την Ισπανία, όπως ανακοινώθηκε από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, ισχύει από χθες, Δευτέρα, και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Οκτωβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα